• Köper portfölj i Storbritannien

  PUBLICERAD 2015-08-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-08-26 13:02

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastilium förvärvar en fastighetsportfölj i Storbritannien för ett totalt projektvärde om 1,2 miljarder kronor. Portföljen säljs av Valeo Student Accomodation och avser uppförande av tre fastigheter för studentbostäder. Projekten ligger i Chester, Sheffield och Bristol med totalt 1 000 bäddar.

  Fastilium, som nyligen noterades på First North, finansierar förvärvet genom tio procent i stamaktier, 15 procent genom emission av preferensaktier och 15 procent i kontanter. Resterande 60 procent erläggs kontant efter slutbesiktning av fastigheterna.

  På tisdagen meddelade styrelsen för Fastilium att man beslutat att upprätta en kontrollbalansräkning. “Den nya styrelsen anser att det är en klok åtgärd att låta upprätta en kontrollbalansräkning. Skulle den visa, vilket är mycket troligt, att det aktuella egna kapitalet understiger det registrerade aktiekapitalet med minst hälften kommer styrelsen att vidta de åtgärder som lagar och andra regelverk föreskriver” skrev man i ett pressmeddelande.

  Verksamheten i Storbritannien ska förvaltas av Valeo.

  Fastilium uppger att de även har långt gångna förhandlingar om förvärv av studentbostadsprojekt i Norden.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Fastilium 

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived