• Köper 44 handelsenheter från Areim

  PUBLICERAD 2015-08-05 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-08-05 11:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska Handelsfastigheter, grundat av bland annat Lennart Sten, förvärvar 44 handelsenheter från Areim. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 180 000 kvadratmeter och fastigheterna är belägna mellan Ystad till Boden.

  Bolaget Svenska Handelsfastigheter har grundats av Lennart Sten, Thomas Holm och Johan Röhss och är en satsning att tillsammans med långsiktigt pensionskapital och detaljhandelsföretag, bilda ett fastighetsbolag med fokus på att utveckla handelsplatser. Lennart Sten och Thomas Holm har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen, främst från GE Capital Real Estate och kommer att leda verksamheten. Johan Röhss, delägare och styrelseledamot, har bland annat tidigare verkat inom ICA och Investor.

  Förvärvet har förutom aktiekapital finansierats av Nykredit och Kåpan Pensioner Försäkringsförening. Tillträde kommer att äga rum under hösten 2015.

  Advokatfirman Glimstedt har varit legal rådgivare.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Svenska Handelsfastigheter, 2015-07-07

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived