• Carlbergssjön störste ägare i Heba

  PUBLICERAD 2015-08-06 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2015-08-06 16:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Investeringsbolaget Carlbergssjön har på kort tid seglat upp som fastighetsbolaget Hebas största enskilda aktieägare. Tidigt i maj kunde Fastighetsnytt Börs rapportera att Carlbergssjön på kort tid successivt byggt upp en position på drygt 4,1 miljoner aktier i fastighetsbolaget och att man då var Hebas näst största ägare. Av ett flaggningsmeddelande som skickades till Finansinspektionen 31 juli framgår att man fortsatt bygga upp denna position och äger nu drygt 6,5 miljoner aktier, motsvarande 15,8 procent av kapital och 8,3 procent av röster i Heba.

  Enligt ägardata på SIS Ägarservice är Carlbergssjön därmed största enskilda aktieägare men Heba kontrolleras alltjämt av ättlingar till bolagets grundare, som sammanlagt kontrollerar 36,6 procent av kapitalet och, ännu viktigare, 59 procent av rösterna.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived