+
Foto: Akademiska Hus.
 • KTH får hållbarhets-pris

  PUBLICERAD 2015-06-22 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-06-22 10:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  KTH har vunnit det internationella hållbarhetspriset International Sustainable Campus Network Award för sin nya campusplan som tagits fram i samarbete med Akademiska Hus.

  Campusplanen har tagits fram i syfte att ange ramar och peka ut riktningen för den fortsatta utvecklingen av KTH Campus. Målet är att skapa ett levande och hållbart campus som kännetecknas av mångfald, fortsatt inflyttning av nya verksamheter och ökat internationellt utbyte. Den är också en del av ett större projekt att stärka integrationen av hållbarhetsfrågor i högskolans undervisning och forskning.

  – Campusplanen visar hur vi på KTH samarbetar med vår fastighetsägare Akademiska Hus för att utforma strategiska verktyg för att utveckla ett hållbart campus samtidigt som vi integrerar hållbarhet i utbildning och forskning, säger Göran Finnveden, vicerektor för hållbar utveckling och professor i miljöstrategisk analys vid KTH.

  I motiveringen kan man bland att läsa att campusplanen är ”ett enastående exempel på en utmärkt genomförd hållbar campusplanering där gestaltning och ledning är integrerade, och som exemplifierar de principer som International Sustainable Campus Network förespråkar”.

  – Priset är ett viktigt erkännande av vårt gemensamma arbete. Ett hållbart campus stärker också Stockholms attraktivitet som universitetshuvudstad och kunskapsregion, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.

  Prisutdelning av International Sustainable Campus Network (ISCN) Award skedde i Hongkong i helgen.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus 

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived