• Klövern köper på flera orter

  PUBLICERAD 2015-06-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-06-03 14:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  I fyra separata affärer har Klövern förvärvat fyra fastigheter i Göteborg, Örebro och Lund för en sammanlagd köpeskilling om 160 miljoner kronor. Klövern säljer även fem fastigheter och lämnar därmed orterna Eslöv och Katrineholm.

  Fastigheterna har en sammanlagd uthyrningsbar area om cirka 14 300 kvadratmeter som utgörs till största delen av kontor. Hyresavtalen har en genomsnittlig kvarvarande löptid om cirka 6 år.

  Fastigheten Rivan 1 i Lund tillträddes den 30 april.

  I Göteborg tillträddes Sävenäs 170:12 den 2 juni. Fastigheterna är belägna längs med Von Utfallsgatan i Göteborg och utgörs av kontors-, lager- och verkstadslokaler med en total uthyrbar lokalarea om cirka 4 500 kvadratmeter. Dessutom omfattar en av fastigheterna en outnyttjad byggrätt. Säljare är Sigillet och Panreal har varit rådgivare i affären.

  Gastuben 3, som förvärvas i bolagsform, tillträds den 3 juni. Det förvärvade bolaget har ingått avtal med byggföretaget Wästbygg avseende utveckling av Gastuben 3 till ett nytt huvudkontor åt Santa Maria med planerad inflyttning under februari 2016. Säljare är Grandab med investerare. Fastigheten är belägen i Åbroområdet i Mölndals kommun och innehåller cirka 6 000 kvadratmeter kontorslokaler. I affären har Advokatfirman Allié varit säljarens juridiska rådgivare.

  Bageriet 2 i Örebro, som utgörs av en centralt belägen hotellfastighet, tillträds den 1 september. Säljare är Hotell Örebro Sverige AB Fastigheten är belägen på Storgatan 24 i närheten av centralstationen i den norra delen av Örebro centrum. Hyresgäst är Hotell Örebro Sverige AB som bedriver sin verksamhet under varumärket First Hotel Örebro. Hyresgästen har tecknat ett 11 årigt triple net-hyresavtal med fastighetsägaren inför överlåtelsen. NAI Svefa har varit säljarens rådgivare under försäljningsprocessen.

  Säljer för 78 miljoner
  I tre separata affärer har Klövern även avyttrat fem fastigheter i Eslöv, Katrineholm och Linköping för en sammanlagd köpeskilling om 78 miljoner. Fastigheterna i Eslöv frånträddes 1 april, fastigheten i Katrineholm frånträddes den 28 maj och fastigheterna i Linköping frånträds den 1 juli. Med dessa försäljningar lämnar Klövern både Eslöv och Katrineholm.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Klövern, NAI Svefa, Grandab, Panreal

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived