• Framgång för crowdfunding-projekt

  PUBLICERAD 2015-06-29 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-06-29 10:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tessin, en crowdfunding-plattform för fastigheter, lanserade 25 juni ett projekt med utveckling av exklusiva bostadsrätter i Stockholm. Finansieringsmålet var tio miljoner kronor. Ett dygn efter lanseringen hade 13 miljoner kronor reserverats via plattformen av 116 investerare, en överteckning på 130 procent.

  – Att passera den magiska 10-miljonersgränsen har varit en viktig milstolpe för oss, och att det även sker på mindre än ett dygn visar på kraften hos våra användare samt hur väl crowdfunding-modellen passar för fastigheter, säger Jonas Björkman, vd på Tessin.

  Projektet drivs av bostadsutvecklaren Boform, en fastighetsutvecklare med primärt fokus på bostäder med högre standard än de större byggbolagen.

  – Bostadsmarknaden fortsätter att ha en uppåtgående trend i Stockholm och crowden attraheras bevisligen av att kunna vara med på resan i den här typen av bostadsrättsprojekt, säger Erik Nordin, projektansvarig på Tessin.

  Tidigare har man genomfört flera projekt i Stockholms innerstad och i förorter. Nu satsar man på utvecklingen av 10-15 radhus i Aspudden, strax utanför tullarna i Stockholm.

  – Marknaden för finansiering är inte den lättaste för fastighetsprojekt och avbränningen på pengarna är ofta stor. Här har vi tillsammans med Tessin visat att det inte behöver vara så, säger Gösta Carlberg, medgrundare och delägare i Boform.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Tessin

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived