+
Bild: Tengbom.
 • Forskningssamarbete för hållbart boende

  PUBLICERAD 2015-06-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-06-30 11:23

  Textstorlek

  Dela med andra

  HSB och Akademiska Hus har ingått ett samarbete för att forska kring framtidens studentbostäder. I “HSB Living Lab” kommer studenter och gästforskare att bo i en “innovativ hemmiljö” samtidigt som forskning sker dygnet runt. Det är en flyttbar bostads- och forskningsarena som placeras vid Campus Johanneberget vid Chalmers i Göteborg.

  – Vi är väldigt glada att Akademiska Hus vill vara med och bidra till HSB Living Lab. Nu får vi en aktör med bred kompetens inom innovativt och långsiktigt byggande som kan bidra till att skapa framtidens hållbara boende, säger Sanna Edling, projektledare för HSB Living Lab.

  Studenter och gästforskare kommer att bo i en “innovativ hemmiljö” samtidigt som forskning sker dygnet runt. Målet är att utveckla framtidens boende med hållbara lösningar i fokus. Forskningen kommer att relatera till teknik, hållbarhet, arktitektur och sociala sammanhang.

  Akademiska Hus kommer att ta del av den forskning som bedrivs inom HSB Living Lab och har även ambition att kunna initiera egen forskning inom framtidens studentbostäder.

  Akademiska Hus upplåter mark för projektet, som är tidsbegränsat på tio år och kommer att byggas av flyttbara moduler. Byggstarten är planerad till sommaren 2015 och byggnaden kommer att stå klar under våren 2016. Under våren 2016 är det samtidigt inflyttningsdags för de singlar, par och familjer som ska bo och i vissa fall forska här. “När de boende flyttar in – flyttar också forskningen in i huset”.

  En rad forskningsprojekt kopplade till HSB Living Lab pågår redan och resultaten från forskningen kommer att presenteras löpande under åren som byggnaden finns på platsen.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived