• Hemfosa säljer till Riksbyggen

  PUBLICERAD 2015-06-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-06-11 09:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hemfosa säljer bostäder i Västerhaninge till Riksbyggen, för cirka 315 miljoner kronor. Fastigheten, Ribby 1:478 omfattar 148 färdiga bostäder, samt de återstående byggrätterna i området. Riksbyggen kommer där att bygga 230 nya hyresrätter.

  Nyproduktionen kommer att utvecklas i samarbete med Bygg-Fast under de kommande två åren. Området byggs i två etapper och kommer att stå klart 2017. Tillträde var 10 juni.

  Hemfosa har även sålt en bostads- och butiksfastighet i Motala, med ett underliggande fastighetsvärde om 23 miljoner kronor.

  Till sist har Hemfosa köpt en fastighet i Kiruna, till ett underliggande fastighetsvärde om 32 miljoner kronor – den tillträddes 1 april.

  – Syftet med affärerna är att avyttra icke prioriterade segment och i övrigt optimera vår fastighetsportfölj, kommenterar Lars Thagesson, COO för Hemfosa Fastigheter AB.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Hemfosa Fastigheter och Riksbyggen 

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived