+
Hållplatsen som invigdes ligger på Svens Hultins plats på Chalmersområdet.
 • Tyst och hållbar hållplats

  PUBLICERAD 2015-05-21 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-05-21 14:30

  Textstorlek

  Dela med andra

  Under torsdagen invigde Göteborg Energi, Akademiska Hus och IMCG/Tysta Offentliga Rum en av de två hållplatser för elbusslinje 55 där bussarna laddas med förnybar el.

  Hållplatsen som invigdes ligger på Svens Hultins plats på Chalmersområdet. Linje 55 (ElectriCity) kommer att trafikera sträckan Chalmers-Lindholmen med trafikstart den 15 juni.

  Hållplatskonceptet är ett samarbete mellan projekten ElectriCity och Tysta Offentliga Rum. Busshållplatsen är den första av tre demonstratorer som tas fram inom innovationsprojektet Tysta Offentliga Rum. Den utgör en testarena för ljuddämpande teknik som kommer att utvecklas vidare för olika användningsområden i en stadsmiljö. Till det yttre ser den ut som vilken hållplats som helst. Väl inne i kuren möts resenären av en annan upplevelse.

  – Goda kommunikationer till och från våra campus är en förutsättning för att säkerställa en långsiktig hållbarhet. Samverkan med Tysta Offentliga Rum inom ramen för ElectriCity har gett ytterligare en dimension av en framtidsinriktad kollektivtrafik som gör Chalmers Campus Johanneberg ännu attraktivare, säger Birgitta Hohlfält van Dalen, regiondirektör Akademiska Hus.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Göteborg Energi

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived