• Samarbete skapar jobb och bostäder åt unga

  PUBLICERAD 2015-05-12 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-05-12 15:58

  Robert Dicksons Stiftelse, PEAB, Bygg-Fast och Gårdstensbostäder har inlett ett samarbete för att utbilda, sysselsätta och erbjuda lägenheter till unga i samband med en nybyggnation av 99 nya lägenheter i Gårdsten.

  I samband med produktionsstarten i augusti 2015 ska PEAB som totalentreprenör anlita 5-10 arbetslösa ungdomar, som kommer att få en utbildning i byggteknik. Efter lärlingstiden kommer ungdomarna att erbjudas en anställning hos PEAB eller hos underleverantörer i projektet. De som fullföljer sin utbildning får även möjlighet till en egen hyreslägenhet i Robert Dickson Stiftelses fastigheter.

  – Vi behöver alla hjälpas åt för att minska den höga ungdomsarbetslösheten och detta är ett ypperligt tillfälle att göra något åt situationen. Vi är väldigt stolta över att vi tillsammans med PEAB och Bygg-Fast kan skapa fler arbetstillfällen för de unga och ge dem möjligheten att få en egen lägenhet i bostadsbristens Göteborg, säger Mikael Jansson, VD På Robert Dicksons stiftelse

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived