+
Illustration: Göteborgs stad.
 • Nya bostäder i centrala Göteborg

  PUBLICERAD 2015-05-20 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-05-20 08:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skanska, Wallenstam, Vasakronan och Ernst Rosén har fått varsin markanvisning i centralenområdet i Göteborg. Detta som ett steg i utvecklingen av det nya centralområdet.

  De fyra aktörerna ska tillsammans bidra till nya bostäder när Götaleden täcks över. Ambitionen är att skapa 60 – 90 000 kvadratmeter för bebyggelse. Man planerar för cirka 400 nya bostäder, men också lokaler för kontor och handel.

  Man beslutade om markanvisningarna på Göteborgs stads fastighetsnämnds sammanträde 18 maj.

  Redaktionen

  Källa: Göteborgs stad och pressmeddelande Ernst Rosén

  5 kommentarer

  1. Emma 2015-05-21

   Om vi tilpasser det til den nuværende skalan. Er det en meget stor skala: Lilla Bommen, Hissingsbron, Nordstan, Region City, Postterminalen, DHL byggnaden, Gasklockan etc.

   Reply

  2. Pär 2015-05-21

   Det här är centrum för hela Västra Götalandsregionen och så vill man smälla upp 400 bostäder? Det är på tok alldeles för lite. Med tanke på den enorma investeringen som skattebetalarna i Göteborg tvingas göra för att lägga vägen under mark borde bebyggelsen ge mer tillbaka till staden. Grundläggningen som görs för vägens överdäckning måste dimensioneras för att göra det möjligt att bygga riktigt tät stad med många affärer och bostäder. Det är ett skriande behov på lägenheter centralt, så när man väl bygger varför inte bygga rejält mycket. Ta höjd på gasklockan så kommer ingen sakna den heller när den rivits.

   Reply

  3. Anders 2015-05-21

   Med tanke på att det i det området idag i princip saknas stadsbebyggelse så får man anpassa efter de få byggnader som finns där idag. Den byggnad som man förknippar området med idag är gasklockan så den borde i så fall bli en bra förebild för hur högt medianhuset borde vara. (86m)

   Reply

  4. Axel 2015-05-21

   Varför är höghus bra? Skapa fastigheter som passar in i stadsbilden.
   Det finns mycket mark för de fyra aktörerna att bygga högt annorstädes.
   Låt Göteborgs bästa markyta vara tillgänglig för alla medborgare istället.
   Göteborg är en hamnstad som har formats genom sin närhet till vattnet. Låt människorna som lever och verkar här få tillgång till detta.

   Axel Gustafsson

   Reply

  5. Roger 2015-05-20

   Hej
   Det var em glädjande nyhet

   Hoppas på volym och höga hus,.24, våningars

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived