• Jätteorder till Skanska för ny flygplats

  PUBLICERAD 2015-05-29 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-05-29 09:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  LaGuardia Gateway Partners, där Skanska ingår som partner, har fått en order värd 3,6 miljarder dollar, 30,5 miljarder kronor, för att bygga en ny flygplatsterminal på LaGuardia i New York. Enligt byggnyheter.se är det den största ordern i Skanskas historia.

  I konsortiet har Skanska också med sig företagen Walsh Construction, Meridiam, Parsons Brinckerhoff, arkitektfirman HOK samt Vantage Airport Group – som driver nio flygplatser i världen.

  OPS-kontraktet (offentlig privat samverkan) omfattar övertagande av driften för den befintliga centralbyggnaden och att bygga, finansiera, driva och underhålla en ny ersättningsterminal fram till 2050. Byggstart för den nya terminalen beräknas till första kvartalet 2016.

  Projektet finansieras av eget kapital, lån, passageraravgifter, detaljhandel och intäkter från flygbolag. Skanskas andel av kapitalinvesteringen blir upp till 40 procent och andelen av byggkontraktet är 70 procent, vilken kommer att delas lika mellan Skanska USA Building och Skanska USA Civil.

  LaGuardia är en av de tre stora flygplatserna i New York-området. Myndigheterna anser att nybyggnationen är nödvändig för att man ska kunna mäta sig med andra jättestäder.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Skanska och byggnyheter.se 

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived