• Bygger upp position i Heba

  PUBLICERAD 2015-05-08 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2015-05-08 13:05

  Textstorlek

  Dela med andra

  Carlbergssjön flaggade på torsdagen för ett köpt av 400 000 B-aktier i Heba. Efter köpet äger man nu 4 135 250 aktier och kontrollerar därmed 10,2 procent av kapitalet och 5,3 procent av rösterna. Det framgår av ett flaggningsmeddelande från Finansinspektionen.

  Enligt information på SIS Ägarservice hemsida har Carlbergssjön successivt byggt upp en position i Heba och är nu bolagets näst största aktieägare efter Birgitta Härnbland som kontrollerar 12,4 procent av kapitalet och 19,3 procent av rösterna tack vare ett stort innehav av röststarka A-aktier. Vid årsskiftet ägde Carlbergssjön lite drygt 1 miljon aktier men har under 2015 års första halva köpt på sig över 3 miljoner aktier.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived