• Förvärvar alla aktier i TH Real Estate

  PUBLICERAD 2015-04-28 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-04-28 16:46

  Textstorlek

  Dela med andra

  TIAA-CREF har offentliggjort en överenskommelse om att förvärva den resterande ägarandelen i TIAA Henderson Real Estate (TH Real Estate) från sin partner Henderson Global Investors (Henderson) för 1 106 miljoner svenska kronor.

  Förvärvet ökar TIAA-CREF:s ägarandel i TH Real Estate, som grundades av parterna i april 2014, från 60 procent till 100 procent.

  TH Real Estate kommer att verka som ett helt oberoende dotterbolag inom TIAA-CREF och kommer även att fortsätta ha oberoende lednings- och investeringsgrupper. TH Real Estate har cirka 225 miljarder kronor under förvaltning inklusive tillgångar i Europa, Asien och Nordamerika. Sedan starten i april 2014 har TH Real Estate gjort 67 förvärv till ett total värde av mer än 32 miljarder kronor.

  – Beslutet att sälja vårt 40 procentiga ägande i TH Real Estate till TIAA-CREF kommer att ge bolaget de bästa förutsättningar för att fortsätta erbjuda tjänster till sina kunder och expandera verksamheten. Vi kommer att bibehålla en stark relation till TH Real Estate och de kommer att fortsätta som rådgivare i vår mycket framgångsrika fond, Henderson UK Property OEIC, kommenterar Andrew Formica, Chief Executive, Henderson.

  Redaktionen

  Källa: PressmeddelandeTIAA Henderson Real Estate

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived