• Förvärvar alla aktier i TH Real Estate

  PUBLICERAD 2015-04-28 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-04-28 16:46

  Textstorlek

  Dela med andra

  TIAA-CREF har offentliggjort en överenskommelse om att förvärva den resterande ägarandelen i TIAA Henderson Real Estate (TH Real Estate) från sin partner Henderson Global Investors (Henderson) för 1 106 miljoner svenska kronor.

  Förvärvet ökar TIAA-CREF:s ägarandel i TH Real Estate, som grundades av parterna i april 2014, från 60 procent till 100 procent.

  TH Real Estate kommer att verka som ett helt oberoende dotterbolag inom TIAA-CREF och kommer även att fortsätta ha oberoende lednings- och investeringsgrupper. TH Real Estate har cirka 225 miljarder kronor under förvaltning inklusive tillgångar i Europa, Asien och Nordamerika. Sedan starten i april 2014 har TH Real Estate gjort 67 förvärv till ett total värde av mer än 32 miljarder kronor.

  – Beslutet att sälja vårt 40 procentiga ägande i TH Real Estate till TIAA-CREF kommer att ge bolaget de bästa förutsättningar för att fortsätta erbjuda tjänster till sina kunder och expandera verksamheten. Vi kommer att bibehålla en stark relation till TH Real Estate och de kommer att fortsätta som rådgivare i vår mycket framgångsrika fond, Henderson UK Property OEIC, kommenterar Andrew Formica, Chief Executive, Henderson.

  Redaktionen

  Källa: PressmeddelandeTIAA Henderson Real Estate

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived