+
 • Akademiska Hus satsar i Ultuna

  PUBLICERAD 2015-04-20 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-04-20 10:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  Akademiska Hus och Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, satsar gemensamt på campusområdet Ultuna i Uppsala. De vill se en fortsatt utbyggnad samt öppna upp campusområdet för näringslivet.

  Under de tre senaste åren har Akademiska Hus och SLU investerat drygt tre miljarder kronor på Ultuna. Nu har man tagit fram nya utvecklingsplaner för området, där det ingår möjligheter för 100 000 kvadratmeter nya lokaler, och cirka 1 500 bostäder.

  – SLU har en lång tradition av att bedriva utbildning och forskning i samverkan med det omgivande samhället. Att nu få ha näringsliv och andra verksamheter fysiskt nära akademin ger möjlighet till helt nya tvärvetenskapliga samarbeten. Därför satsar vi på att bygga en modern innovationsmiljö för företag på Ultuna, säger Johan Schnürer, vicerektor för samverkan på SLU.

  Inkubator_Ultuna_skiss_Ahrbom_26_Partner

  Först ut i satsningen kommer ett företagshotell, dit de första hyresgästerna flyttar i januari 2016. Man planerar även en företagspark och fler bostäder.

  – Tillgången till bostäder är en konkurrensfaktor både när företag ska etableras i området och när SLU ska attrahera forskare och studenter Allt detta kan vi göra samtidigt som vi bevarar den unika parkmiljön som finns i Ultuna, säger Peter Bohman.

  Maria Nordlander

  Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Investerar 10 miljarder i Norden

  Fastighetsmarknad NREP har startat fonden NREP Nordic Strategies Fund III som ska investera i det icke prioriterade fastighetssegmentet i Norden. Det rör sig om en blandad kompott fastigheter, bland annat studentbostäder, hyresrätter till låg- och medelinkomsttagare, co-living för äldre och moderna logistikfastigheter.

 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
  • Savills rekryterar sju

   Rekrytering Savills har under den senaste tiden utökat sitt transaktionsteam. Under våren rekryteras fem nya medarbetare och två personer började vid årsskiftet 2017/2018. 

  • Säfström ny vd på IHUS

   Rekrytering Maria Säfström blir ny vd på Uppsala kommuns Industrihus, IHUS. Hon kommer närmast från rollen sim vice vd och hållbarhetschef på samma bolag. 

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

 • ANNONS
 • Liljedahl ny vd för Wästbygg

  Rekrytering Susanne Liljedahl blir ny vd för Wästbygg. Hon kommer senast från rollen som regionchef på Skanska. 

 • Förvärvar i Jönköping

  Transaktioner Vacse AB köper ett kontorsprojekt av Skanska i Jönköping. Projektet uppförs för Jordbruksverket och Skogsstyrelsen och är en del av den nya stadsdelen Skeppsbron vid Södra Munkjön. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x