• Rikshem samarbetar med Läxhjälpen

  PUBLICERAD 2015-03-18 AV Daniel Bergstrand
  UPPDATERAD: 2015-03-18 08:55

  Rikshem har påbörjat samarbete med Läxhjälpen, en stiftelse som erbjuder kostnadsfri läxhjälp för elever och skola. Den första gruppen för 15 elever är redan igång i Ronnaskolan i Södertälje. Målet är att starta upp grupper för 100 elever inom ett år.

  Läxhjälpen är en icke vinstdrivande stiftelse som med näringslivets stöd kan bedriva kostnadsfri och resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. För att nå de elever som är i mest behov samarbetar stiftelsen med skolan. Nu har Rikshem påbörjat ett samarbete med Läxhjälpen.

  – Jag föll direkt för Läxhjälpens verksamhet och Rikshem väljer därför att gå in som samarbetspartner till dem. Att stötta barn och ungdomar i våra områden och försöka hjälpa dem en bit på vägen i livet stämmer väl in på det samhällsansvar vi vill ta, säger Reza Yazdi, hållbarhetschef och ansvarig för CSR-frågor på Rikshem.

  Inom ett år ska Rikshem ha startat upp läxhjälpsgrupper för 100 elever på skolor i orter där bolaget verkar. Projektet är ett sätt att konkret stötta en verksamhet som ger resultat.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • Investerar 10 miljarder i Norden

  Fastighetsmarknad NREP har startat fonden NREP Nordic Strategies Fund III som ska investera i det icke prioriterade fastighetssegmentet i Norden. Det rör sig om en blandad kompott fastigheter, bland annat studentbostäder, hyresrätter till låg- och medelinkomsttagare, co-living för äldre och moderna logistikfastigheter.

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived