• Rikshem samarbetar med Läxhjälpen

  PUBLICERAD 2015-03-18 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-03-18 08:55

  Rikshem har påbörjat samarbete med Läxhjälpen, en stiftelse som erbjuder kostnadsfri läxhjälp för elever och skola. Den första gruppen för 15 elever är redan igång i Ronnaskolan i Södertälje. Målet är att starta upp grupper för 100 elever inom ett år.

  Läxhjälpen är en icke vinstdrivande stiftelse som med näringslivets stöd kan bedriva kostnadsfri och resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. För att nå de elever som är i mest behov samarbetar stiftelsen med skolan. Nu har Rikshem påbörjat ett samarbete med Läxhjälpen.

  – Jag föll direkt för Läxhjälpens verksamhet och Rikshem väljer därför att gå in som samarbetspartner till dem. Att stötta barn och ungdomar i våra områden och försöka hjälpa dem en bit på vägen i livet stämmer väl in på det samhällsansvar vi vill ta, säger Reza Yazdi, hållbarhetschef och ansvarig för CSR-frågor på Rikshem.

  Inom ett år ska Rikshem ha startat upp läxhjälpsgrupper för 100 elever på skolor i orter där bolaget verkar. Projektet är ett sätt att konkret stötta en verksamhet som ger resultat.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Klarakvarteren 2.0 lever upp till forna visioner

  Fastighetsmarknad, Samhälle Citysaneringen, norrmalmsregleringen, rivningen av klarakvarteren, bygget av det moderna Stockholm. Kär stadsomvandling har många namn – och många kritiker. Visionen för den moderna och företagsvänliga huvudstaden nådde inte ända fram, men kanske håller drömmarna på väg att uppfyllas 50 år senare.

 • Castellum lånar 5 miljarder på euromarknaden

  Börs Castellum har gjort sin första obligationsemisson på den europeiska penningmarknaden. Bolaget tog in 500 miljoner euro, motsvarande drygt 5 miljarder kronor, genom ett lån som löper på fem år. Likviden har man via swapavtal gjort om till svenska kronor.

 • Pandox tar in 447 MEUR i finansiering

  Börs Pandox utökar en existerande lånefacilitet för en hotellfastighetsportfölj till 447 miljoner euro, cirka 4,6 miljarder kronor, och förlänger löptiden ytterligare fem år. Det skriver den tyska banken Aareal, som ordnat finansieringen, i ett pressmeddelande.

 • Förändringar i Jernhusens ledning

  Rekrytering Vid årsskiftet omorganiserar Jernhusen, bland annat genom nya affärsområden. I samband med detta lämnar Ann Wiberg och Mats Hubertsson bolaget – samtidigt som Cecilia Pettersson tar plats i ledningsgruppen. 

 • Nej även till bantat Nobelcenter

  Nyheter Nobelstiftelsen kan tänka sig en mindre byggnad och att Tullhuset bevaras, för att få ett Nobelcenter på Blasieholmen. Men det grönblå styret i stadshuset säger nej även till det nya förslaget, uppger SVT.

 • Vincero gör ytterligare förvärv i Huddinge

  Transaktioner Vincero Fastigheter har köpte tre fastigheter i Storängens industriområde, i Huddinge. Transaktionen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 120 miljoner.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived