• Rikshem samarbetar med Läxhjälpen

  PUBLICERAD 2015-03-18 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-03-18 08:55

  Rikshem har påbörjat samarbete med Läxhjälpen, en stiftelse som erbjuder kostnadsfri läxhjälp för elever och skola. Den första gruppen för 15 elever är redan igång i Ronnaskolan i Södertälje. Målet är att starta upp grupper för 100 elever inom ett år.

  Läxhjälpen är en icke vinstdrivande stiftelse som med näringslivets stöd kan bedriva kostnadsfri och resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. För att nå de elever som är i mest behov samarbetar stiftelsen med skolan. Nu har Rikshem påbörjat ett samarbete med Läxhjälpen.

  – Jag föll direkt för Läxhjälpens verksamhet och Rikshem väljer därför att gå in som samarbetspartner till dem. Att stötta barn och ungdomar i våra områden och försöka hjälpa dem en bit på vägen i livet stämmer väl in på det samhällsansvar vi vill ta, säger Reza Yazdi, hållbarhetschef och ansvarig för CSR-frågor på Rikshem.

  Inom ett år ska Rikshem ha startat upp läxhjälpsgrupper för 100 elever på skolor i orter där bolaget verkar. Projektet är ett sätt att konkret stötta en verksamhet som ger resultat.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived