• Räntemarknaden har samlat sig

  PUBLICERAD 2015-03-09 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-03-09 15:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Marknadsräntorna har stigit stadigt de senaste dagarna och nu befinner de sig på samma nivåer som omedelbart innan Riksbanken beslutade att sänka reporäntan till negativa nivåer. Dagen innan räntebeslutet offentliggjordes låg Stibor 3M på 0,074 procent för att sedan sjunka ned till 0,01 och därefter hamnade även marknadsräntorna under nollstrecket.

  Som lägst nådde Stibor 3M -0,055 procent men i slutet på februari tog sig räntan åter upp över ytan och har nu som nämnts ovan stabiliserat sig kring 0,06 procent. På måndagen noterades Stibor 3M till 0,056 procent. Den initiala effekten av räntesänkningen är med andra ord överspelad och marknaden har samlat sig.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived