• Nya ägardirektiv för Stångåstaden

  PUBLICERAD 2015-03-12 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-03-12 13:26

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden får nya ägardirektiv om att i genomsnitt uppföra 500 nya lägenheter per år.

  – Vi ser hur bostadsbristen inverkar negativt på stadens utveckling. Tillgången på bostäder motsvarar inte det tryck som finns.Unga kan inte flytta hemifrån, studenter väljer andra studieorter och näringslivet får svårt att rekrytera. Vi har dessutom att ta itu med en ökad trångboddhet. Vi vill därför att Stångåstaden går i bräschen för att motverka bostadsbristen, och uthålligt producerar i genomsnitt 500 lägenheter per år, säger byggansvarigt kommunalråd Kristina Edlund (S).

  Kristina Edlund anser också att bostadspolitiken inte bara är en fråga om att lösa den akuta bostadsbristen, utan också är ett kraftfullt verktyg för att motverka segregationen:

  – Linköping har blivit allt mer segregerat. Det är en utveckling som måste vändas. För det krävs en genomtänkt planering av hur vi bygger för en inkluderande stad. Vi behöver mer blandade boendeformer i stadsdelarna och förtäta mer mellan innerstaden och stadsdelarna så att staden knyts samman. Det arbetet har hög prioritet framöver, avslutar hon.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Linköping kommun

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived