+
Scandic Grand Central, Vasateatern
 • Ny kulturscen när Vasateatern återuppstår

  PUBLICERAD 2015-02-17 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-02-17 14:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Vasateatern återuppstår när teatersalongen förenas med Scandic Grand Central och skapar ett hotell med restaurang och barer. Utformningen av Vasateatern är ett samarbete mellan Scandic och fastighetsägaren KLP Fastigheter.

  Vasateatern med anor från 1890-talet kommer att hyras ut till produktions-bolag som sätter upp mindre musik-, teater- och dansföreställningar. Med Vasateatern kommer Scandic Grand Central dessutom att kunna ta emot och arrangera konferenser på upp till 1 000 personer.

  – Scandics ambitioner med Vasateatern är stora. Vi vill skapa en helt ny typ av mötesplats och en scen för kultur och nöje, samtidigt som vi vill bidra till att förvalta och förädla ett stycke värdefullt svenskt kulturarv”, säger Frank Fiskers, vd & koncernchef för Scandic Hotels.

  – KLP:s intention har varit att Vasateatern ska återfå sin fulla glans och bli en levande mångsidig samlingsplats med kulturella ambitioner. Vi är nu mycket glada över att kunna förverkliga den idén tillsammans med Scandic, säger Anette von Mentzer, ansvarig för KLP:s svenska verksamhet.

  Vasateatern är K-märkt och ska genomgå en grundlig renovering där teaterns antikvariska värden bibehålls under överinseende av antikvarisk expert. Beroende på byggnadsprocessens längd väntas teatern öppna under våren/sommaren 2016.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Scandic, KLP

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived