• Negativ kort marknadsränta

  PUBLICERAD 2015-02-06 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2015-02-06 15:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Svenska marknadsräntor har nu för första gången sedan det nuvarande systemet med Stibor-ränta togs upp hamnat på negativa nivåer. Det hände på torsdagen när Stibor 1M, det vill säga ränta på interbankmarknaden på lån med förfall om en månad noterades till -0,002 procent. På fredagen noterades den sedan ännu lägre, -0,011 procent.

  Stibor-systemet infördes år 1987 och Stibor 1M har enligt information på Riksbankens hemsida räknats, liksom Stibor 3M och Stibor 6M, sedan 2 januari 1987. Ingen av de olika Stiborräntorna har någonsin hamnar under nollstrecket, förrän nu.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived