• Fler söker sig utanför centrala Stockholm

  PUBLICERAD 2015-02-19 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-02-18 16:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  Små rörelser mot ökade vakanser på de allra mest centrala lägena och mindre lediga kontorsytor utanför city, enligt JLL och rapporten Nordic City Report.

  57 miljarder kronor eller 36 procent av den totala transaktionsvolymen i Sverige för 2014 omsattes i Stockholm. I CBD, (Central Business District) ökade vakanserna under det senaste halvåret från 3,6 procent till 4,2 procent med en hyresnivå på 4 500 kr/kvm. I övriga innerstaden ökade vakanserna under samma period från 4,7 procent till 5,4 procent. Samtidigt minskar de lediga kontorsytorna på delmarknader utanför city. Solna/Sundbyberg hade en vakansgrad på 8,3 procent vilket är den lägsta sedan början av 2000-talet. Hyresnivån i Solna/Sundbyberg var 2 200 kr/kvm.

  – Att de lediga kontorsytorna i city ökar samtidigt som de minskar på delmarknader utanför innerstan pekar mot att hyresgästerna ser över sina kostnader. Genom att flytta utanför de mest centrala delarna har flera hyresgäster kunnat halvera sina lokalkostnader. De låga vakanserna i de mest centrala delarna kan också vara en begränsning för de som letar efter större sammanhängande ytor, säger Daniel Gorosch, vd JLL Sverige.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande JLL

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived