+
Illustration: Brabo
 • 450 nya lägenheter i Flemingsberg

  PUBLICERAD 2015-02-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-02-10 14:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Riksbyggen, Brabo och Concent utsågs igår av kommunfullmäktige till vinnare i markanvisningstävlingen för bostadsbyggande längs med Hälsovägen i Flemingsberg.

  Bygget avser cirka 450 lägenheter anpassade efter olika målgrupper. Därmed börjar byggandet av en ny stadsdel i Huddinge.

  Av de cirka 450 lägenheterna är 180 vanliga bostadsrättslägenheter och resterande avsedda för ungdom, student, senior och företag. Samtliga byggnader innehåller lokaler på bottenvåningen mot Hälsovägen och det nya torget och ska erbjuda service och shopping.

  Riksbyggen bygger cirka 200 lägenheter, Concent cirka 150 och Brabo cirka 100.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Huddinge kommun

  1 kommentarer

  1. nNicks 2015-02-11

   oj vilken fantastiskt färgsättning. Man blir nästan peppat och inspirerat ! Vi har så lite grått väder och gråa gator här i Stockholm så behövs det lite mer grå färg i form av gråa byggnader ! helt grått skall det vara. och helst använda betong i finishen som yttre material..

   Vilka fantastiska Stockholms visionärer vi har hos byggare (inte bygg”herrar”) och kommunala tjänstemän.

   http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/uppror-mot-ful-arkitektur-sluta-stapla-legolador-pa-varandra/aRKoal!p59hIsdMult9KgLPvT6lsg/

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived