+
Stenpiren
 • Två nya resecentrum

  PUBLICERAD 2015-01-15 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-01-15 09:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  Västtrafik startar bygget av Stenpiren Resecentrum vid Skeppsbron i Göteborg och NCC har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga Strängnäs nya resecentrum.

  Resecentrumet Stenpiren är en del i den nya stadsutvecklingen vid Södra Älvstranden. Byggnaden beräknas stå färdig i början av nästa år och ska bli en viktig bytespunkt mellan spårvagn, buss och båt.

  – Vi vill att Skeppsbron ska bli en attraktiv plats där man gärna stannar till en stund. Det nya resecentrumet blir en urban och citynära mötesplats och knutpunkt för våra resenärer, säger Andreas Almquist, utvecklingschef på Västtrafik.

  NCC har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga Strängnäs nya resecentrum. Uppdraget som är ett samarbetsprojekt med Strängnäs kommun påbörjas vintern/våren 2015 och beräknas vara klart hösten 2017. Det nya resecentret kommer att byggas över det nya dubbelspåret intill Södertäljevägen i Strängnäs. Förutom stationsbyggnad över spåren ingår även parkeringsgarage med 138 platser och ett busstorg. Ordern är värd cirka 209 miljoner kronor.

  Nuvarande stationsbyggnad rivs och ersätts av en tillfällig stationsbyggnad som byggs 2015 och ska fungera som vänthall med kiosk under byggtiden.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Västtrafik, NCC

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived