• Nya inkomstkrav i Stockholm

  PUBLICERAD 2015-01-09 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-01-09 15:47

  Textstorlek

  Dela med andra

  Från årsskiftet gäller nya sänkta inkomstkrav för förmedling i Stockholms kommunala bolag.

  Förändringen börjar gälla från den första januari och ersätter helt bolagens krav på att hyresgästen ska ha en bruttoinkomst som uppgår till tre gånger årshyran, uppgerBostadsförmedlingen i Stockholm. Det nya kravet innebär att en hyresgäst ska ha 4 675 kronor kvar när hyran är betald. Den som söker ungdomslägenhet kan godkännas utan att uppfylla inkomstkraven med då med kompletterande borgen.

  – Det är fastighetsägarna som sätter upp kriterier och inkomstkrav som vi rättar oss efter i vår förmedling av lediga hyresrätter i Stockholmsregionen. Beslutet kommer göra stor skillnad för flera bostadssökande, säger Mona Lindén, förmedlingschef på Bostadsförmedlingen i Stockholm, i ett pressmeddelande.

  De kommunala bolagen som sänker inkomstkraven för att godkänna en hyresgäst är Stockholmshem, Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stadsholmen och Micasa Fastigheter.

  Som inkomst hos Stockholms kommunala bolag räknas inkomst av eget arbete, inkomst av kapital, studiebidrag, ekonomiskt bistånd, bostadsbidrag, barnbidrag, underhållsbidrag, A-kassa eller motsvarande.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Bostadsförmedlingen i Stockholm

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived