+
 • Inviger innovationshus

  PUBLICERAD 2015-01-28 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-01-28 17:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  AMF Fastigheter invigde under onsdagen Epicenter på Malmskillnadsgatan 32, en satsning inom projektet Urban Escape. En medlemsbaserad mötesplats för snabbväxande innovationsdrivna företag, både etablerade och nystartade.

  Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter, har tidigare berättat för Fastighetsnytt att när Swedbank valde att flytta verksamheten till Sundbyberg var renoveringsbehovet uppenbart och det behövdes en större investering. När man genomförde studier kring vad som driver utveckling och attraherar i framtiden var innovation och tillväxt ord som dök upp tidigt.

  Epicenter omfattar cirka 5 000 kvadratmeter och är en del av AMF Fastigheters stora projekt Urban Escape Stockholm som växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Tidigare har kontrakt tecknats med Petter Stordalen som ska öppna två nya hotellkoncept i området. Nu öppnar Epicenter som har utvecklats i samarbete mellan AMF Fastigheter, SIME och Result AB som grundades 1999 av Ola Ahlvarsson och vars affärsidé är att hjälpa snabbväxande bolag att expandera.

   

  Patrick_Mats

  Patrick Mesterton, vd Result och Mats Hederos, vd AMF Fastigheter.

  Epicenter blir bland annat partner till Wired Magazine och Microsoft är strategisk partner och medlem.

  Några exempel på medlemsföretag på Epicenter:
  Splay, ett digitalt mediahus som representerar Nordens 500 största YouTube- och Instagramstjärnor.

  Tictail, en ”gör det själv” e-handelsplattform och marknadsplats för alla som kostnadsfritt vill skapa en webbutik.

  Star Stable, ett familjeorienterat virtuellt hästspel. Det grundades 2010 och har idag cirka fyra miljoner registrerade användare i 180 länder, spelet finns tillgängligt på elva språk.
   

  Mattias Fröjd

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Ingen bra dag för hyresrätten

  Opinion I tisdags blev det offentligt. Hyresgästföreningen (HGF) och de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholms stad presenterade uppgörelsen om Stockholmshyra. Enligt HGF var det en bra dag för hyresrätten. Vi är av en annan uppfattning. Uppgörelsen lovar inte gott för hyresrättens framtida roll i Stockholmsregionen.

 • Riksdagen slopar investeringsstöd

  Nyheter I och med att Riksdagen röstat fram Moderaternas och Kristdemokraternas statsbudget kommer den rödgröna regeringens omdiskuterade investeringsstöd till hyres/studentbostäder att försvinna.

 • Trophi utvecklar Arninge Station

  Fastighetsmarknad Trophi Fastighets AB, bygger Arninge Station – en byggnad om 35 000 kvadratmeter. Förutom station för Roslagsbanan kommer byggnaden innehålla handel och service. 

 • ANNONS
 • Atrium Ljungberg tillsätter regionchefer

  Rekrytering Atrium Ljungberg skapar två nya regionschefstjänster för Stockholm – region Nord/Väst och region Syd. Organisationsförändringen görs för att möta de stora uppdrag som bolaget landat den senaste tiden. 

 • Billing slutar som vd på Nordstjernan

  Rekrytering Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd. 

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived