• Tribona köper och säljer

  PUBLICERAD 2014-12-05 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-12-05 09:28

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tribona säljer sin största fastighetet, Saltängen 1 i Västerås, för ett fastighetsvärde om 1 075 miljoner. Samtidigt har bolaget förvärvat en fastighet i Halmstad för 38 miljoner kronor.

  Fastigheten Halmstad Fräsaren 12 har en uthyrningsbar yta på 4 603 kvadratmeter. I samband med förvärvet har överenskommits och hyresavtal tecknats om en tillbyggnad på 829 kvadratmeter som kommer att ske under 2015. Fastigheten är fullt uthyrd med ett 10-årigt hyresavtal. Fastighetens areal är cirka 34 000 kvadratmeter med möjlighet till ytterligare tillbyggnad.

  Tillträde är planerat att ske den 18 december 2014 då även köpeskillingen kommer att betalas.

  fastigheten Saltängen 1 i Västerås omfattar cirka 104 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till ICA Fastigheter Sverige AB. Från fastighetsvärdet kommer att avgå beslutade ännu ej utförda investeringar. Affären kommer att innebära en realiserad förlust om cirka 55 miljoner jämfört med bokfört värde per Q3 2014.

  Köpare är Saltängen Property Invest AB, ett bolag som bildats och strukturerats av Pareto Securities AB. Bakom Saltängen Property Invest AB står ett antal institutionella och privata investerare. Affären görs i bolagsform och frånträdet samt betalning är planerat till den 19 december 2014.

  – Fastigheten Saltängen 1 i Västerås har varit vår i särklass största fastighet och värdemässigt stått för en betydande del av vårt samlade fastighetsvärde. Efter försäljningen av Saltängen 1 kommer ICA fortsatt att vara en stor och viktig kund. Vår uttalade ambition om att växa bolaget till 10 miljarder på lång sikt ligger alltjämt kvar, säger Per Johansson vd, i ett pressmeddelande..

  MAQS Advokatbyrå har varit legal rådgivare till Tribona.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Tribona

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived