• Hemfosa förvärvar samhällsfastigheter

  PUBLICERAD 2014-12-17 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-12-17 09:00

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hemfosa förvärvar ytterligare ett bestånd av samhällsfastigheter till ett underliggande fastighetsvärde av 340,5 miljoner. Fastigheterna, som är belägna i Huddinge, Uppsala och Gävle, inrymmer verksamheter inom vård, omsorgsboende och skola.

  Förvärvet omfattar en fastighet i Huddinge, tre i Uppsala och två i Gävle. På en av fastigheterna i Gävle kommer det att uppföras en byggnad för vård- och omsorgsboende med inflyttning i mars 2016. Fastighetsbeståndets totala uthyrningsbara yta uppgår till 16 742 kvadratmeter och den genomsnittliga löptiden för hyreskontrakten, beräknat från årsskiftet 2014/2015, uppgår till cirka 16 år. Största hyresgäster är Humana Omsorg AB och Internationella Engelska Skolan.

  För den nyproducerade fastigheten i Gävle sker tillträde efter färdigställandet, planerat till mars 2016, då köpeskilling också erläggs. För övriga fastigheter sker tillträde den 19 december 2014.

  – Vi adderar här ytterligare ett antal fina fastigheter med långa hyresavtal och stabila kassaflöden i vårt kraftigt växande segment samhällsfastigheter. Vi kompletterar även med ännu ett nyproduktionsprojekt vilket ger en bra mix i beståndet, kommenterar Jens Engwall, vd för Hemfosa, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Hemfosa

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived