+
De nya kontorskvarteren har ritats av Alessandro Ripellino Arkitekter
 • Veidekke bygger SEB:s nya kontor

  PUBLICERAD 2014-11-05 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-11-06 11:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  Veidekke har tecknat avtal med Fabege om att bygga SEB:s nya kontor i Arenastaden med 4 500 arbetsplatser. Den totala kontraktssumman uppgår till cirka 1,7 miljarder kronor.

  Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan, där den första av två faser nu avropats.

  Samarbetsavtalet omfattar nybyggnation av kontorsfastighet om cirka 90 000 kvadratmeter BTA i nära anslutning till Mall of Scandinavia. Byggnaden är uppdelad på tre hus som binds samman med glasövergångar. Projektet kommer att modelleras upp i en 3D-modell för VDC (Virtual Design and Construction). Ett arbetssätt som integrerar virtuella modeller och underlättar för involvering mellan olika discipliner i projektering och produktion för att skapa korta och effektiva beslutsvägar.

  Byggnaderna kommer att miljöcertifieras enligt Breeam Excellence. Första inflyttning är planerat till 2017.

  Bygglovet blev klart i dagarna och Alessandro Ripellino Arkitekter har på uppdrag av Fabege varit ansvariga för att ta fram detaljplan, programhandling, bygglov och systemhandling och inleder i samband med byggstarten en utvecklingsfas för den exteriöra designen.

  Redaktionen

  Källa: Pressmedelande Veidekke

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived