• Vårdens arkitektur

  PUBLICERAD 2014-11-18 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-11-18 16:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tengbom har inlett ett samarbete med ChaImers Arkitektur genom att Christine Hammarling erhåller en adjungerad professur i vårdens arkitektur.

  Centrum för vårdens arkitektur (CVA) inom Chalmers inrättade en ny adjungerad professur 2013 i syfte att förstärka vårdbyggnadsfrågor och etablera långsiktiga samarbeten med arkitektkontor inom vårdområdet. Nu har det beslutats att Christine Hammarling, segmentsansvarig vård och partner på Tengbom, tilldelas en adjungerad professur som omfattar 20 procent. I arbetet ingår att vara verksam i grund- och vidareutbildningen för arkitekter, stärka nationella och internationella nätverk samt förstärka och utveckla kunskap om vårdens arkitektur.

  – Det är oerhört roligt att kunna medverka till arkitekturutbildningen och bli en aktiv del i viktiga nätverk som bidrar till att skapa nya grundläggande kunskapsutbyten mellan högskolan, arkitektbranschen och vårdsektorn. Det är en utmaning att möta den snabba utvecklingen och samtidigt vara ledande på området, kommenterar Christine Hammarling sin nya professur.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Tengbom

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived