• Stibor stabiliserar sig

  PUBLICERAD 2014-11-24 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2014-11-24 12:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tremånaders Stibor-räntan noterades på måndagen till 0,275 procent. Efter att ha först sjunkit rejält, från 0,352 till 0,244 procent, mot slutet av oktober och till följd av Riksbankens beslut att sänka reporäntan till noll procent steg räntan igen ganska raskt till 0,273 procent den 7 november och på den nivån verkar den nu har stabiliserat sig. Sedan 7 november har Stibor 3M rört sig inom intervallet 0,269-0,276 procent enligt siffror på Riksbankens hemsida.

  Stibor står för Stockholm Interbank Offered Rate och är den ränta bankerna erbjuder varandra på den så kallade interbank-marknaden. Den används ofta som en referenspunkt vid emission av företagsobligationer och utgör således en grund till de flesta av fastighetsbolagens lånevillkor på obligationsmarknaden.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived