• Kapacitet att köpa fastigheter för 1,8 miljarder

  PUBLICERAD 2014-11-16 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-11-16 18:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kungsleden avyttrar 65 procent av Nordic Modular Group till Inter IKEA Investments till ett pris som motsvarar en värdering av hela bolaget om 1,3 miljarder kronor. Genom transaktionen frigör Kungsleden netto cirka 700 miljoner i likviditet.

  Frigjort kapital  ger en kapacitet att förvärva fastigheter för cirka 1,8 miljarder kronor med en antagen belåningsgrad av omkring 60 procent.
  – Sedan den nya strategin presenterades för snart två år sedan har Kungsledens uttalade intention varit att sälja Nordic Modular Group eftersom dess verksamhet är skilt från koncernens kärnaffär. Vi är mycket nöjda med den affär vi idag gör med Inter IKEA Investments. Kungsleden frigör kapital som gör det möjligt att köpa fastigheter för runt 1,8 miljarder kronor i enlighet med vår nya strategi. Vi behåller en 35-procentig andel i Nordic Modular Group och fortsätter att ta del av bolagets intjäning och tillväxtpotential. Nordic Modular Group har goda framtidsutsikter på modulmarknaden och vi är övertygade om att det kommer att skapas ytterligare värden i bolaget under Inter IKEA Investments huvudägarskap och professionella ägarstyrning. Därför ser vi att affären med Inter IKEA Investments är i Kungsledens aktieägares bästa intresse, kommenterar Biljana Pehrsson, vd i Kungsleden AB, i ett pressmeddelande.
  Köpare är Inter IKEA Investments genom ett nybildat helägt ägarbolag (under namnändring till Nordic Modular Holding AB). Kungsleden återinvesterar omkring 270 miljoner i det nybildade ägarbolaget i form av aktier och aktieägarlån för en 35-procentig ägarandel.

  Affären är villkorad av godkännande från Konkurrensverket och beräknas kunna slutföras den 8 januari 2015.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Kungsleden

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived