• Stororder föranleder ny fabrik för Lindbäcks

  PUBLICERAD 2014-10-01 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-11-22 21:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  För att möta efterfrågan på industriellt byggda flerbostadshus etablerar byggföretaget Lindbäcks Bygg en ny produktionsenhet i Piteå. För Rikshem ska Lindbäcks de närmaste fem åren bygga 2 500 lägenheter.

  Inom tre år kommer den nya fabriken att stå färdig med en dubbelt så stor produktionskapacitet som företagets nuvarande fabrik. Investeringskostnaden ligger på 350 miljoner kronor.

  – Efterfrågan på industriellt byggda flerbostadshus ökar hela tiden och i takt med den har planerna på en ny fabrik vuxit fram. Med den nya fabriken kommer vi att utveckla vår tekniska plattform för att ytterligare öka flexibiliteten och möjligheten att kundanpassa våra produkter, säger Stefan Lindbäck, vd för familjeföretaget Lindbäcks Bygg.

  I våras fick företaget sin största order hittills. För Rikshem ska Lindbäcks de närmaste fem åren bygga 2 500 lägenheter, ett avtal som är värt 2,5 miljarder kronor. I företagets nuvarande fabrik i Öjebyn utanför Piteå produceras varje vecka 1 200 kvadratmeter nyckelfärdiga bostäder. Vid den nya fabriken kommer produktionskapaciteten att bli dubbelt så stor.

  Företaget kommer att nyanställa cirka 150 personer, rekryteringen kommer att ske först i samband med att fabriken står färdig om cirka tre år. Fabriken kommer att byggas på Haraholmen i Piteå hamn.

  ­ – Vi har valt att etablera den nya fabriken i Piteå för att behålla vår företagsanda och för att vi fått bra uppbackning från Piteå kommun. Dessutom är närheten till Luleå tekniska universitet oerhört viktig för oss då vi satsar mycket på forskning och utveckling. Dessutom tror vi på en stor synergieffekt mellan våra två fabriker som gör att vi når vårt mål att bli en självlärande organisation, summerar Stefan Lindbäck.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Lindbäcks Bygg

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived