+
 • Nytt samarbetsavtal för Kållered Köpstad

  PUBLICERAD 2014-10-30 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-10-30 09:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  IKEA, Ikano Retail Centres och Mölndals stad har tecknat ett nytt samarbetsavtal för Kållered Köpstad. Avtalet innebär en omstrukturering av befintliga byggrätter och en utökning av handelsytorna 25 000 kvadratmeter.

  Avtalet anger förutsättningarna för ett detaljplanearbete som innefattar ett nytt varuhus och ett nytt shoppingcenter.

  – Det är jätteroligt att vi äntligen kan få fart på utvecklingen av Kållereds köpstad där IKEA blir huvudpart. IKEA och Ikano är stabila samarbetspartners och något mölndalsborna är vana vid att se i Kållered. I och med dagens beslut om samarbetsavtal startar en ny resa för Kållereds köpstad, säger Marie Östh, kommunstyrelsens ordförande i Mölndals stad.

  Efter att samarbetsavtalet är på plats påbörjas detaljplanearbetet och om och när den planen antas av kommunfullmäktige, tecknas ett exploateringsavtal.

  Det nya avtalet reglerar ett detaljplanearbete som kan pröva förutsättningarna för en förstärkt och utökad handel inom Kållered köpstad genom en omstrukturering av befintliga byggrätter och en utökning av handelsytorna inom området med cirka 25 000 kvadratmeter inom befintligt handelsområde. I och med undertecknandet återkallas det gamla programsamrådet med tillhörande detaljplan.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Ikano

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived