• Vacse förvärvar två polishus

  PUBLICERAD 2014-09-23 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-09-23 11:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vacse AB utökar inom segmentet rättsfastigheter och har träffat avtal med Allensford Holding AB och Abirra AB om förvärv av fastigheterna Rotorn 1 i Huddinge samt Tjädern 9 i Visby.

  Den sammanlagda uthyrningsbara ytan i de förvärvade fastigheterna uppgår till 21 400 kvadratmeter. Tillträde är planerat till den 30 september. Parterna har valt att inte offentligöra köpeskillingen.

  – Vi har fört samtal om Allensfords fastigheter sedan drygt två år tillbaka och är mycket glada över att ha nått ett avtal som bägge parter känner sig nöjda med, säger Ossie Everum, vd Vacse, i ett pressmeddelande.

  Rotorn 1 hyrs tillfullo av Polismyndigheten i Stockholms län som disponerar en yta om 13 150 kvadratmeter. Fastigheten ligger vid Flemingsbergs station och utgör en del av ett rättscentrum med Södertörns tingsrätt, Södertörns och Söderorts åklagarkammare samt Flemingsbergshäktet.

  Fastigheten Tjädern 9 är centralt belägen strax utanför Visbys ringmur och hyrs ut till Polismyndigheten Gotland, Åklagarmyndigheten, Kriminalvården och Försvarsmakten. Fastigheten består av två byggnader. Sammanlagd uthyrningsbar yta uppgår till 8 250 kvadratmeter.

  Vacse AB är ett konsortsium bestående av Atlas Copco, Apoteksbolaget, Ericsson, Sandvik, Skanska, Stora Enso och Volvo. Vacse äger sedan tidigare polishus i Södertälje, Kalmar, Västervik samt polisledningscentralen Toftanäs i Malmö.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Vacse

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived