• Umeå Energi bidrar till SIDA-projekt

  PUBLICERAD 2014-09-06 AV Daniel Bergstrand
  UPPDATERAD: 2014-09-08 10:05

  I september får Umeå Energi besök av fem representanter från Associations of Women’s Clubs (AWC) i Zimbabwe, en del av det SIDA-projekt bolaget varit delaktiga i sedan 2012.

  Syftet med det treåriga SIDA-projektet är att genom jämställdhets- och utbildningsfrågor stärka kvinnors ställning i det lokala samhället och i hemmen. Umeå Energi bidrar med kompetens inom hållbar utveckling, som jämställdhets- och arbetsrättsfrågor.

  – Hållbarhet är en global fråga. Genom att bidra med vår kompetens inom energiproduktion och miljö gör vi skillnad. Att stärka kvinnors ställning i samhället är ett effektivt sätt att bekämpa fattigdom, säger Umeå Energis miljöchef Henrik Bristav i ett pressmeddelande.

  Medarbetare från Umeå Energi har tidigare varit på plats i Zimbabwe och lett utbildningar. Den 11 september är det alltså dags för representanter från AWC att besöka Umeå för att ta del av hur bolaget arbetar med hållbarhetsfrågor på hemmaplan.

  Susanna Thulé

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived