+
Flemingsbergsdalen
 • Byggstart för ny stadsdel i Huddinge

  PUBLICERAD 2014-09-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-09-10 17:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skanska och Huddinge kommun påbörjar nu utvecklingen av Flemingsbergsdalen, intill Flemingsbergs station, till en ny hållbar stadsdel med bostäder, handel, kontor och service.

  – Vi är väldigt glada över att få vara del av utvecklingen av Flemingsbergsdalen. Det här är attraktiv mark i en expansiv del av Stockholmsområdet. Under det närmaste decenniet kommer det som i dag är en parkeringsplats att ha förvandlats till en modern stadsdel med liv och rörelse. En utveckling som innebär ett lyft för hela Stockholmsregionen, säger Johan Karlström, koncernchef, Skanska AB.

  I en första etapp kommer Skanska att bygga nya vägar, en stormarknad, en sporthall och drygt 180 hyresbostäder. Avsikten är att kunna påbörja byggnadsarbetena i november. Den nya stadsdelen byggs på den östra sidan om järnvägen. Byggnaderna i stadsdelen kommer att miljöcertifieras.

  – Vi skapar i Flemingsberg en ny regional stadskärna i en växande Stockholmsregion. Flemingsberg ska präglas av ett starkt näringsliv och kunskapsintensiva verksamheter kombinerat med ett attraktivt boende och goda kommunikationer, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

  Redaktionen

  källa: Pressmeddelande Skanska

  1 kommentarer

  1. Annette Atterhem 2014-09-12

   Hej Pernilla,
   Som du ser ovan kommer en ny stadsdel att byggas i Huddinge. Kanske intressant att bevaka och ev få teckna kontrakt på en liten hyreslägenhet där? Torde dock förutsätta att ni har fast jobb..

   Kramar mamma

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived