• Överenskommelse om bussterminal vid Slussen

  PUBLICERAD 2014-07-02 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2014-07-02 09:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stockholms läns landsting, Stockholms stad, Nacka kommun och Värmdö kommun har kommit överens om utbyggnad och finansiering av en framtida bussterminalslösning för Slussen, Nacka och Värmdö. Överenskommelsen innebär att Stockholms stad på uppdrag av landstinget kommer att bygga en bussterminal i Katarinaberget vid Slussen. Bussterminalen kommer att ägas av landstinget som även ansvarar för den framtida driften av terminalen. En bussterminal kommer även att byggas i Nacka Centrum.

  Den nya terminalen vid Slussen beräknas kosta 1,43 miljarder kronor varav staten genom Länsstyrelsen och Länsplan står för 50 procent, landstinget för 25 procent och Stockholms stad 25 procent. Landtinget kommer sedan att finansiera 50 procent av bussterminalen vid Nacka Centrum medan Nacka kommun står för resterande 50 procent.

  ”Överenskommelsen innebär att vi nu har en långsiktig och kapacitetsstark lösning för de många resenärer som varje dag åker till och från Slussen med buss,” skriver Torbjörn Rosdahl (M) finanslandstingsrådet och landstingsstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived