• Två sökande till professur i fastighetsförvaltning

  PUBLICERAD 2014-06-26 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-06-27 10:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Den kommande professuren i Fastighetsförvaltning står nu mellan två sökande, båda med bakgrund från Chalmers. Tillsättning av tjänsten väntas ske i oktober.

  I anställningsprofilen betonas att personen ska ha en bred vetenskaplig bakgrund inom fastighetsområdet och ha förmåga att dels binda samman mer grundläggande forskning med tillämpade studier, dels samverka med branschföretag och organisationer vid sidan av samarbetet i den akademiska världen. De två sökande är:

  Anna Kadefors, Docent, Universitetslektor, Teknikens ekonomi och organisation. Hon arbetar i dag vid Avdelningen för Service Management på Chalmers där hon forskar inom kommunikation, beslutsfattande och lärande i relationer mellan företag.

  Paul Dettwiler, arkitekt från Chalmers och tekn. dr i teknikens ekonomi och organisation (Chalmers) med en avhandling om FM (Facility Management) för tillväxtföretag (2006). Han är knuten till FM-forskningsprojekt vid olika högskolor i Schweiz och Italien.

  Hans Lind, professor i Fastighetsekonomi på KTH, berättar att man är väldigt nöjd med dessa två sökande. Svårigheten har bestått i att ämnet för professuren är helt nytt och det var endast ett fåtal personer som hade rätt bakgrund och meriter för tjänsten.

  Nu väntar en extern granskning innan man lämnar in en rekommendation till rektor Peter Gudmundson som beslutar om tillsättning, vilket väntas ske i höst.


  Mattias Fröjd

  Professuren finansieras av KTH och branschen. Det är för närvarande 20 stödjande företag som kommer att bidra med 100 000 kronor var under en femårsperiod:

  AFA
  Akademiska Hus
  Byggvesta
  Fastighetsnytt
  Fastighetsägarna Stockholm
  Fastigo
  FFU Fastighetsarbetsgivarnas Förening för Utveckling
  Hemsö
  HSB Riksförbund
  Hufvudstaden
  Lennart Ericsson Fastigheter AB
  Linköpings Stadshus AB/Stångåstaden
  MKB Fastighets AB
  Niam
  Riksbyggen
  Stena Fastigheter
  Stockholms Stadshus AB
  Wallenstam
  Vasakronan
  Örebrobostäder

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived