+
 • SPP köper hotell vid Arlanda

  PUBLICERAD 2014-06-09 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-06-09 09:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Swedavia och SPP Fastigheter har nått en överenskommelse avseende samtliga aktier i bolaget som äger hotellfastigheten i anslutning till Stockholm Arlanda Airport. Transaktionen genomförs till ett underliggande fastighetsvärde om 1 100 miljoner kronor.

  I oktober 2012 färdigställdes den nya hotellfastigheten vid Stockholm Arlanda Airport, som sedan dess opereras av Clarion. Hotellfastigheten innehåller 414 hotellrum, 44 möteslokaler och två restauranger med direktanslutning till flygplatsens terminaler.

  Nu har Swedavia och SPP Fastigheter nått en överenskommelse avseende överlåtelse av aktier i det bolag som äger fastigheten. Transaktionen genomförs till ett underliggande fastighetsvärde om 1 100 miljoner kronor med möjligheter till en tilläggsköpeskilling. Genom försäljningen gör Swedavia en realisationsvinst i storleksordningen 350 miljoner. Tillträdet är planerat till den 18 juni 2014.

  – Vår uppgift är att vidareutveckla flygplatserna och därigenom stärka förutsättningarna för svensk tillgänglighet. Samtidigt som vi nu genomför ett mycket viktigt steg i det arbetet välkomnar vi Storebrand/SPPs engagemang vilket kommer stärka flygplatsens erbjudande gentemot resenärer ytterligare, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia, i ett pressmeddelande.

  Rådgivare i samband med försäljningen var DTZ.
  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Swedavia

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived