• CBRE satsar på utbildning för 135 000 barn i Sierra Leone

  PUBLICERAD 2014-05-10 AV Daniel Bergstrand
  UPPDATERAD: 2014-05-13 14:39

  CBRE är världens största företag inom fastighetsrådgivning. Nyligen inledde de ett samarbete med Plan International för att hjälpa 135 000 barn i Sierra Leone till en bättre framtid. Fastighetsnytt har talat med Patrik Kallenvret, vd på CBRE i Sverige om projektet, CSR och samhällsansvar.

  Över de näst kommande tre åren kommer CBRE:s EMEA-verksamhet (Europa, Mellanöstern, Afrika) att vara Plan Internationals företagspartner i ett internationellt investeringsprogram som kommer att bidra till att 135 000 barn, med särskild fokus på flickor, i Sierra Leone får en utbildning. Globalt sett är detta CBRE:s mest ambitiösa satsning inom området.

  – Den här satsningen är delvis unik på grund av att projektet får biståndsmedel från den brittiska regeringen, ett stöd som innebär att varje euro som samlas in genom företagsdonationer och anställda kommer att multipliceras med nio, förklarar Patrik Kallenvret, vd på CBRE i Sverige.

  CBRE:s finansiella mål inom tre-årsperioden är att bidra med 850 000 euro, vilket ger dem möjlighet att få loss 7,4 miljoner euro och en chans att göra verklig skillnad i Sierra Leone.

  Central bidragsfond finansierar samhällsengagemang
  Det nuvarande samarbetet med Plan International och arbetet i Sierra Leone utgör en del av CBRE:s välgörenhetsarbete. Projektet ingår i det strategiska investeringsprogrammet ”Building a better future for children”, som fokuserar på barns rättigheter i EMEA-området. Programmet stöttas genom företagets centrala bidragsfond, till vilken CBRE EMEA varje år bidrar med medel. Beloppet, förklarar Patrik Kallenvret, bestäms av den finansiella prestandan.

  Denna fond delar även årligen ut medel till de lokala välgörenhetsprogram som drivs av CBRE:s nationella kontor, samt till en katastrofhjälpsfond som gör det möjligt för CBRE att bidra till stora humanitära katastrofer.

  Policy att handla rätt och ta ansvar
  CBRE:s policy är att handla rätt och ta ansvar. Patrik Kallenvret berättar om företagets utarbetade ansvarsprogram, ett program som täcker totalt sex områden: styrning, miljömässig hållbarhet, etik och efterlevnad, hälsa och säkerhet, människor och kultur, samt samhällen och hjälpverksamhet. Det kan röra sig om att hjälpa till att mildra den byggda miljöns effekter på klimatförändringar, att använda kunskap, energi och tillgångar för att förhöja kvaliteten i våra samhällen och bland dem som lever i dem, samt erbjuda en säker och etisk arbetsplats.

  – Vi strävar efter att bli igenkända lika mycket för våra åtaganden som för att driva en ansvarsfull affärsverksamhet. Det gäller inte bara företagets välgörenhetsprojekt, utan även gentemot våra kunder, leverantörer och anställda, berättar han.

  – Därför väljer vi att engagera oss i de områden och de projekt där vi tror att vi kan göra störst skillnad.

   

  Susanna Thulé

  Samira Boubacar (10), health minister.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived