• CBRE satsar på utbildning för 135 000 barn i Sierra Leone

  PUBLICERAD 2014-05-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-05-13 14:39

  CBRE är världens största företag inom fastighetsrådgivning. Nyligen inledde de ett samarbete med Plan International för att hjälpa 135 000 barn i Sierra Leone till en bättre framtid. Fastighetsnytt har talat med Patrik Kallenvret, vd på CBRE i Sverige om projektet, CSR och samhällsansvar.

  Över de näst kommande tre åren kommer CBRE:s EMEA-verksamhet (Europa, Mellanöstern, Afrika) att vara Plan Internationals företagspartner i ett internationellt investeringsprogram som kommer att bidra till att 135 000 barn, med särskild fokus på flickor, i Sierra Leone får en utbildning. Globalt sett är detta CBRE:s mest ambitiösa satsning inom området.

  – Den här satsningen är delvis unik på grund av att projektet får biståndsmedel från den brittiska regeringen, ett stöd som innebär att varje euro som samlas in genom företagsdonationer och anställda kommer att multipliceras med nio, förklarar Patrik Kallenvret, vd på CBRE i Sverige.

  CBRE:s finansiella mål inom tre-årsperioden är att bidra med 850 000 euro, vilket ger dem möjlighet att få loss 7,4 miljoner euro och en chans att göra verklig skillnad i Sierra Leone.

  Central bidragsfond finansierar samhällsengagemang
  Det nuvarande samarbetet med Plan International och arbetet i Sierra Leone utgör en del av CBRE:s välgörenhetsarbete. Projektet ingår i det strategiska investeringsprogrammet ”Building a better future for children”, som fokuserar på barns rättigheter i EMEA-området. Programmet stöttas genom företagets centrala bidragsfond, till vilken CBRE EMEA varje år bidrar med medel. Beloppet, förklarar Patrik Kallenvret, bestäms av den finansiella prestandan.

  Denna fond delar även årligen ut medel till de lokala välgörenhetsprogram som drivs av CBRE:s nationella kontor, samt till en katastrofhjälpsfond som gör det möjligt för CBRE att bidra till stora humanitära katastrofer.

  Policy att handla rätt och ta ansvar
  CBRE:s policy är att handla rätt och ta ansvar. Patrik Kallenvret berättar om företagets utarbetade ansvarsprogram, ett program som täcker totalt sex områden: styrning, miljömässig hållbarhet, etik och efterlevnad, hälsa och säkerhet, människor och kultur, samt samhällen och hjälpverksamhet. Det kan röra sig om att hjälpa till att mildra den byggda miljöns effekter på klimatförändringar, att använda kunskap, energi och tillgångar för att förhöja kvaliteten i våra samhällen och bland dem som lever i dem, samt erbjuda en säker och etisk arbetsplats.

  – Vi strävar efter att bli igenkända lika mycket för våra åtaganden som för att driva en ansvarsfull affärsverksamhet. Det gäller inte bara företagets välgörenhetsprojekt, utan även gentemot våra kunder, leverantörer och anställda, berättar han.

  – Därför väljer vi att engagera oss i de områden och de projekt där vi tror att vi kan göra störst skillnad.

   

  Susanna Thulé

  Samira Boubacar (10), health minister.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stabilt framåt för samhällsbyggaren

  Fastighetsmarknad Offentliga hyresgäster och stabilt kassaflöde kombinerat med den demografiska utvecklingen har lockat fler och fler investerare till segmentet samhällsfastigheter. Men behoven växer och Nils Styf, vd för Hemsö, tror att kommunerna kan få det jobbigt framöver när de måste växla upp inom skola, vård och omsorg.

 • Ledningsförändringar hos Castellum

  Fastighetsmarknad Castellum gör om i strukturen och bildar tre nya enheter inom kontor och logistik, vilket också medför förändringar i koncernledningen. 

 • Hyran i Stockholm höjs med 2,35 procent

  Bostäder Under 2019 höjs den allmänna hyresnivån i Stockholms stad med 2,35 procent. Fastighetsägarna är inte nöjda, utan menar att hyresnivån i realiteten sänks med 0,25 procent (sett till inflationsprognosen). Hyresgästföreningen är inte heller nöjda – de tycker att höjningen är för hög.

 • ANNONS
  • Grönt ljus för Pembrokes nybygge

   Nyheter Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad har antagit detaljplanen för Hästen 21, vilket innebär att Pembrokes om/nybygge på 40 000 kvadratmeter i centrala Stockholm får grönt ljus. 

  • Viskaholm fullt uthyrd

   Uthyrning väst Nordea blir ny hyresgäst i Viskaholm i Borås och i samband med uthyrningen är fastigheten fullt uthyrd. Övriga hyresgäster inkluderar Riksbyggen, AB Bostäder i Borås, Ikkab, Bengt Dahlgren, Tengbom och Adwise Media. 

 • Agora säljer i Södertälje och Falköping

  Transaktioner Agora säljer en fastighet i Södertälje och tre fastigheter i Falköping. Försäljningarna sker till ett gemensamt underliggande fastighetsvärde om totalt 250 miljoner kronor. 

 • ANNONS
 • Eventuellt överens om trepartssamtal

  Fastighetsmarknad SABO, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen är överens om inriktningen för arbetet i de trepartssamtal som initierades i somras. Men avtalen är inte undertecknade ännu.

 • Väcker åtal mot Kindberg

  Norr, Nyheter Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå har på måndagen väckt åtal mot Östersund FK:s ordförande tillika före detta vd på Östersundshem, Daniel Kindberg. Åtalet gäller grov ekonomisk brottslighet. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived