• CBRE satsar på utbildning för 135 000 barn i Sierra Leone

  PUBLICERAD 2014-05-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-05-13 14:39

  CBRE är världens största företag inom fastighetsrådgivning. Nyligen inledde de ett samarbete med Plan International för att hjälpa 135 000 barn i Sierra Leone till en bättre framtid. Fastighetsnytt har talat med Patrik Kallenvret, vd på CBRE i Sverige om projektet, CSR och samhällsansvar.

  Över de näst kommande tre åren kommer CBRE:s EMEA-verksamhet (Europa, Mellanöstern, Afrika) att vara Plan Internationals företagspartner i ett internationellt investeringsprogram som kommer att bidra till att 135 000 barn, med särskild fokus på flickor, i Sierra Leone får en utbildning. Globalt sett är detta CBRE:s mest ambitiösa satsning inom området.

  – Den här satsningen är delvis unik på grund av att projektet får biståndsmedel från den brittiska regeringen, ett stöd som innebär att varje euro som samlas in genom företagsdonationer och anställda kommer att multipliceras med nio, förklarar Patrik Kallenvret, vd på CBRE i Sverige.

  CBRE:s finansiella mål inom tre-årsperioden är att bidra med 850 000 euro, vilket ger dem möjlighet att få loss 7,4 miljoner euro och en chans att göra verklig skillnad i Sierra Leone.

  Central bidragsfond finansierar samhällsengagemang
  Det nuvarande samarbetet med Plan International och arbetet i Sierra Leone utgör en del av CBRE:s välgörenhetsarbete. Projektet ingår i det strategiska investeringsprogrammet ”Building a better future for children”, som fokuserar på barns rättigheter i EMEA-området. Programmet stöttas genom företagets centrala bidragsfond, till vilken CBRE EMEA varje år bidrar med medel. Beloppet, förklarar Patrik Kallenvret, bestäms av den finansiella prestandan.

  Denna fond delar även årligen ut medel till de lokala välgörenhetsprogram som drivs av CBRE:s nationella kontor, samt till en katastrofhjälpsfond som gör det möjligt för CBRE att bidra till stora humanitära katastrofer.

  Policy att handla rätt och ta ansvar
  CBRE:s policy är att handla rätt och ta ansvar. Patrik Kallenvret berättar om företagets utarbetade ansvarsprogram, ett program som täcker totalt sex områden: styrning, miljömässig hållbarhet, etik och efterlevnad, hälsa och säkerhet, människor och kultur, samt samhällen och hjälpverksamhet. Det kan röra sig om att hjälpa till att mildra den byggda miljöns effekter på klimatförändringar, att använda kunskap, energi och tillgångar för att förhöja kvaliteten i våra samhällen och bland dem som lever i dem, samt erbjuda en säker och etisk arbetsplats.

  – Vi strävar efter att bli igenkända lika mycket för våra åtaganden som för att driva en ansvarsfull affärsverksamhet. Det gäller inte bara företagets välgörenhetsprojekt, utan även gentemot våra kunder, leverantörer och anställda, berättar han.

  – Därför väljer vi att engagera oss i de områden och de projekt där vi tror att vi kan göra störst skillnad.

   

  Susanna Thulé

  Samira Boubacar (10), health minister.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Boden – 100-åringen som sadlade om

  Norr Den 1 januari 2019 firade Boden 100 år som egen stad, men det är kanske framförallt de senaste 20 åren som gett Boden dess nutida prägel. Efter att identiteten varit knuten till det offentliga via en stor försvarsnärvaro fick självkänslan en dipp när neddragningarna blev ett faktum. Men en ny företagaranda har byggt upp både identitet och självkänsla och framtiden handlar i dag mycket om serverhallar, blockkedjor och e-sport.

 • Bonnier utser hållbar utvecklingschef

  Rekrytering Bonnier Fastigheter utser Sara Björnberg som chef hållbar utveckling. Närmast kommer hon från rollen som marknadsområdeschef på bolaget. 

 • Christer Nilsson till Kungsledens styrelse

  Styrelse Kungsledens valberedning föreslår Christer Larsson som ny styrelseledamot. Han har en bakgrund i bland annat Skanska, och efterträder Liselotte Hjorth som avböjt omval. 

 • ANNONS
  • Främre Boländerna i Uppsala utvecklas

   Fastighetsmarknad Främre Boländerna i Uppsala ska utvecklas och bland annat ge plats åt 11 000 arbets- och mötesplatser. Plan- och byggnadsnämnden i Uppsala kommun har nu beslutat att påbörja detaljplanering av den första etappen för området.

  • Prime Livings kassa räcker en dryg månad

   Börs Prime Livings kassa räcker till slutet av mars som situationen ser ut i dagsläget. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen efter att har redovisat en rörelseförlust på över 400 miljoner kronor för det fjärde kvartalet.

 • Akademiska Hus säljer till SLU i Uppsala

  Transaktioner Akademiska Hus säljer nu en del av VHC, Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum, på Campus Ultuna i Uppsala. Köpare är SLU och affären uppgår till 355 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Oscar Properties obligationsinnehavare lever farligt

  Börs Det finns många frågetecken kring Oscar Properties finansiella situation och obligationsinnehavarna måste därför därför kalkylera med möjligheten att bolaget inte klarar av att betala tillbaka hela lånebeloppet. Den bedömningen gör en kreditanalytiker på Swedbank.

 • Nästa steg för Humlegården i Solna

  Kontor Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived