• CBRE satsar på utbildning för 135 000 barn i Sierra Leone

  PUBLICERAD 2014-05-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-05-13 14:39

  CBRE är världens största företag inom fastighetsrådgivning. Nyligen inledde de ett samarbete med Plan International för att hjälpa 135 000 barn i Sierra Leone till en bättre framtid. Fastighetsnytt har talat med Patrik Kallenvret, vd på CBRE i Sverige om projektet, CSR och samhällsansvar.

  Över de näst kommande tre åren kommer CBRE:s EMEA-verksamhet (Europa, Mellanöstern, Afrika) att vara Plan Internationals företagspartner i ett internationellt investeringsprogram som kommer att bidra till att 135 000 barn, med särskild fokus på flickor, i Sierra Leone får en utbildning. Globalt sett är detta CBRE:s mest ambitiösa satsning inom området.

  – Den här satsningen är delvis unik på grund av att projektet får biståndsmedel från den brittiska regeringen, ett stöd som innebär att varje euro som samlas in genom företagsdonationer och anställda kommer att multipliceras med nio, förklarar Patrik Kallenvret, vd på CBRE i Sverige.

  CBRE:s finansiella mål inom tre-årsperioden är att bidra med 850 000 euro, vilket ger dem möjlighet att få loss 7,4 miljoner euro och en chans att göra verklig skillnad i Sierra Leone.

  Central bidragsfond finansierar samhällsengagemang
  Det nuvarande samarbetet med Plan International och arbetet i Sierra Leone utgör en del av CBRE:s välgörenhetsarbete. Projektet ingår i det strategiska investeringsprogrammet ”Building a better future for children”, som fokuserar på barns rättigheter i EMEA-området. Programmet stöttas genom företagets centrala bidragsfond, till vilken CBRE EMEA varje år bidrar med medel. Beloppet, förklarar Patrik Kallenvret, bestäms av den finansiella prestandan.

  Denna fond delar även årligen ut medel till de lokala välgörenhetsprogram som drivs av CBRE:s nationella kontor, samt till en katastrofhjälpsfond som gör det möjligt för CBRE att bidra till stora humanitära katastrofer.

  Policy att handla rätt och ta ansvar
  CBRE:s policy är att handla rätt och ta ansvar. Patrik Kallenvret berättar om företagets utarbetade ansvarsprogram, ett program som täcker totalt sex områden: styrning, miljömässig hållbarhet, etik och efterlevnad, hälsa och säkerhet, människor och kultur, samt samhällen och hjälpverksamhet. Det kan röra sig om att hjälpa till att mildra den byggda miljöns effekter på klimatförändringar, att använda kunskap, energi och tillgångar för att förhöja kvaliteten i våra samhällen och bland dem som lever i dem, samt erbjuda en säker och etisk arbetsplats.

  – Vi strävar efter att bli igenkända lika mycket för våra åtaganden som för att driva en ansvarsfull affärsverksamhet. Det gäller inte bara företagets välgörenhetsprojekt, utan även gentemot våra kunder, leverantörer och anställda, berättar han.

  – Därför väljer vi att engagera oss i de områden och de projekt där vi tror att vi kan göra störst skillnad.

   

  Susanna Thulé

  Samira Boubacar (10), health minister.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Åre satsar på hela året

  Norr, Samhälle Åre är en kommun som vill växa inom alla delar. Tack vare ett framgångsrikt arbete har man lyckats få orten att vara mer en bara ett semestertillhåll under vinterhalvåret. Utmaningen  handlar om att få arbetskraft till kommunen – där spelar integrationsfrågan en viktig roll.

 • Goldbeck etablerar sig i Skandinavien

  Fastighetsmarknad Det tyska byggföretaget Goldbeck storsatsar på Skandinavien och har under året byggt upp en organisation i Sverige. Christoffer Bööj har utsetts till Branch Manager Scandinavia. 

 • Rekordresultat för Castellum

  Börs Castellums förvaltningsresultat ökade 13 procent i det tredje kvartalet till en ny rekordnivå påeldad av en mycket stark marknad för kommersiella fastigheter. Resultatet var bättre än väntat om aktien stiger efter beskedet.

 • ANNONS
 • Linda Schuur till Serneke

  Rekrytering Serneke rekryterar Linda Schuur som affärsutvecklare med ansvar för stadsbyggnad och arkitektur, en ny roll inom företaget. 

 • ANNONS
 • Välfärdens utmaning kräver arbetskraft

  Krönikor I USA har en majoritet av befolkningen inte haft någon reallöneökning på 30 år och i Storbritannien ligger reallönenivån på 96 procent av 2010 års nivå. Men ovanstående gäller inte Sverige, vi tillhör de EU-länder som haft högst reallöneökning efter finanskrisen, så varför är folk så frustrerade här?

 • Gammalt blir nytt och värdefullt

  Fastighetsmarknad, Webb-TV Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived