• Byggnationen av damfotbollscentret på Masibonisane High School påbörjat

  PUBLICERAD 2014-05-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-05-06 08:46

  Fastighetsnytt har tidigare skrivit om Veidekkes arbete och engagemang i CSR-programmet Football for Life i Sydafrika, till vilket byggföretaget bidrar såväl ekonomiskt som med kunskap. I mars åkte Veidekke dit för att ta ett första spadtag i byggnationen av fotbollscentret.

  Programmet Football for Life innebär uppbyggandet av ett damfotbollscenter på Masibonisane High School i Sydafrika. I mars besökte Veidekke tillsammans med representanter från Football for Life och FC Rosengård Masibonisane för att påbörja byggandet och sprida kunskap inom byggteknik, hälsa, arbetsmiljö och säkerhet.

  Veidekke, som har engagerat sig i CSR-programmet sedan 2010, är med och finansierar projektet och bidrar med utbildning inom byggteknik och hälso- och miljöfrågor. Detta sker i samband med Veidekkes program ”Skole på byggeplass”, ett lärlingsprogram med visionen att ge unga människor arbetskompetens inom byggbranschen.

  – Att utveckla sin kunskap och praktiska färdigheter är alltid värdefullt. Det ger oss glädje, stolthet och en möjlighet att påverka vår framtid. Hälsa, arbetsmiljö och säkerhet står alltid högst upp på agendan på Veidekke. Det är oerhört inspirerande för mig att få dela med mig av Veidekkes erfarenheter och ge dessa unga och nyfikna människor en ökad medvetenhet och kunskap som räddar liv, säger Asle Hermansen, daglig ledare för Veidekkes norska initiativ ”Skole på Byggeplass” och en av dem från Veidekke som var på plats på Masibonisane High School i mars.

   

  Susanna Thulé

  Här kan du läsa mer om vad vi skrivit om projektet tidigare
  Bygger i Sydafrika

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Boden – 100-åringen som sadlade om

  Norr Den 1 januari 2019 firade Boden 100 år som egen stad, men det är kanske framförallt de senaste 20 åren som gett Boden dess nutida prägel. Efter att identiteten varit knuten till det offentliga via en stor försvarsnärvaro fick självkänslan en dipp när neddragningarna blev ett faktum. Men en ny företagaranda har byggt upp både identitet och självkänsla och framtiden handlar i dag mycket om serverhallar, blockkedjor och e-sport.

 • Bonnier utser hållbar utvecklingschef

  Rekrytering Bonnier Fastigheter utser Sara Björnberg som chef hållbar utveckling. Närmast kommer hon från rollen som marknadsområdeschef på bolaget. 

 • Christer Nilsson till Kungsledens styrelse

  Styrelse Kungsledens valberedning föreslår Christer Larsson som ny styrelseledamot. Han har en bakgrund i bland annat Skanska, och efterträder Liselotte Hjorth som avböjt omval. 

 • ANNONS
  • Främre Boländerna i Uppsala utvecklas

   Fastighetsmarknad Främre Boländerna i Uppsala ska utvecklas och bland annat ge plats åt 11 000 arbets- och mötesplatser. Plan- och byggnadsnämnden i Uppsala kommun har nu beslutat att påbörja detaljplanering av den första etappen för området.

  • Prime Livings kassa räcker en dryg månad

   Börs Prime Livings kassa räcker till slutet av mars som situationen ser ut i dagsläget. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen efter att har redovisat en rörelseförlust på över 400 miljoner kronor för det fjärde kvartalet.

 • Akademiska Hus säljer till SLU i Uppsala

  Transaktioner Akademiska Hus säljer nu en del av VHC, Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum, på Campus Ultuna i Uppsala. Köpare är SLU och affären uppgår till 355 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Oscar Properties obligationsinnehavare lever farligt

  Börs Det finns många frågetecken kring Oscar Properties finansiella situation och obligationsinnehavarna måste därför därför kalkylera med möjligheten att bolaget inte klarar av att betala tillbaka hela lånebeloppet. Den bedömningen gör en kreditanalytiker på Swedbank.

 • Nästa steg för Humlegården i Solna

  Kontor Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived