• Byggnationen av damfotbollscentret på Masibonisane High School påbörjat

  PUBLICERAD 2014-05-03 AV Daniel Bergstrand
  UPPDATERAD: 2014-05-06 08:46

  Fastighetsnytt har tidigare skrivit om Veidekkes arbete och engagemang i CSR-programmet Football for Life i Sydafrika, till vilket byggföretaget bidrar såväl ekonomiskt som med kunskap. I mars åkte Veidekke dit för att ta ett första spadtag i byggnationen av fotbollscentret.

  Programmet Football for Life innebär uppbyggandet av ett damfotbollscenter på Masibonisane High School i Sydafrika. I mars besökte Veidekke tillsammans med representanter från Football for Life och FC Rosengård Masibonisane för att påbörja byggandet och sprida kunskap inom byggteknik, hälsa, arbetsmiljö och säkerhet.

  Veidekke, som har engagerat sig i CSR-programmet sedan 2010, är med och finansierar projektet och bidrar med utbildning inom byggteknik och hälso- och miljöfrågor. Detta sker i samband med Veidekkes program ”Skole på byggeplass”, ett lärlingsprogram med visionen att ge unga människor arbetskompetens inom byggbranschen.

  – Att utveckla sin kunskap och praktiska färdigheter är alltid värdefullt. Det ger oss glädje, stolthet och en möjlighet att påverka vår framtid. Hälsa, arbetsmiljö och säkerhet står alltid högst upp på agendan på Veidekke. Det är oerhört inspirerande för mig att få dela med mig av Veidekkes erfarenheter och ge dessa unga och nyfikna människor en ökad medvetenhet och kunskap som räddar liv, säger Asle Hermansen, daglig ledare för Veidekkes norska initiativ ”Skole på Byggeplass” och en av dem från Veidekke som var på plats på Masibonisane High School i mars.

   

  Susanna Thulé

  Här kan du läsa mer om vad vi skrivit om projektet tidigare
  Bygger i Sydafrika

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived