• Byggnationen av damfotbollscentret på Masibonisane High School påbörjat

  PUBLICERAD 2014-05-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-05-06 08:46

  Fastighetsnytt har tidigare skrivit om Veidekkes arbete och engagemang i CSR-programmet Football for Life i Sydafrika, till vilket byggföretaget bidrar såväl ekonomiskt som med kunskap. I mars åkte Veidekke dit för att ta ett första spadtag i byggnationen av fotbollscentret.

  Programmet Football for Life innebär uppbyggandet av ett damfotbollscenter på Masibonisane High School i Sydafrika. I mars besökte Veidekke tillsammans med representanter från Football for Life och FC Rosengård Masibonisane för att påbörja byggandet och sprida kunskap inom byggteknik, hälsa, arbetsmiljö och säkerhet.

  Veidekke, som har engagerat sig i CSR-programmet sedan 2010, är med och finansierar projektet och bidrar med utbildning inom byggteknik och hälso- och miljöfrågor. Detta sker i samband med Veidekkes program ”Skole på byggeplass”, ett lärlingsprogram med visionen att ge unga människor arbetskompetens inom byggbranschen.

  – Att utveckla sin kunskap och praktiska färdigheter är alltid värdefullt. Det ger oss glädje, stolthet och en möjlighet att påverka vår framtid. Hälsa, arbetsmiljö och säkerhet står alltid högst upp på agendan på Veidekke. Det är oerhört inspirerande för mig att få dela med mig av Veidekkes erfarenheter och ge dessa unga och nyfikna människor en ökad medvetenhet och kunskap som räddar liv, säger Asle Hermansen, daglig ledare för Veidekkes norska initiativ ”Skole på Byggeplass” och en av dem från Veidekke som var på plats på Masibonisane High School i mars.

   

  Susanna Thulé

  Här kan du läsa mer om vad vi skrivit om projektet tidigare
  Bygger i Sydafrika

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Åre satsar på hela året

  Norr, Samhälle Åre är en kommun som vill växa inom alla delar. Tack vare ett framgångsrikt arbete har man lyckats få orten att vara mer en bara ett semestertillhåll under vinterhalvåret. Utmaningen  handlar om att få arbetskraft till kommunen – där spelar integrationsfrågan en viktig roll.

 • Goldbeck etablerar sig i Skandinavien

  Fastighetsmarknad Det tyska byggföretaget Goldbeck storsatsar på Skandinavien och har under året byggt upp en organisation i Sverige. Christoffer Bööj har utsetts till Branch Manager Scandinavia. 

 • Rekordresultat för Castellum

  Börs Castellums förvaltningsresultat ökade 13 procent i det tredje kvartalet till en ny rekordnivå påeldad av en mycket stark marknad för kommersiella fastigheter. Resultatet var bättre än väntat om aktien stiger efter beskedet.

 • ANNONS
 • Linda Schuur till Serneke

  Rekrytering Serneke rekryterar Linda Schuur som affärsutvecklare med ansvar för stadsbyggnad och arkitektur, en ny roll inom företaget. 

 • ANNONS
 • Välfärdens utmaning kräver arbetskraft

  Krönikor I USA har en majoritet av befolkningen inte haft någon reallöneökning på 30 år och i Storbritannien ligger reallönenivån på 96 procent av 2010 års nivå. Men ovanstående gäller inte Sverige, vi tillhör de EU-länder som haft högst reallöneökning efter finanskrisen, så varför är folk så frustrerade här?

 • Gammalt blir nytt och värdefullt

  Fastighetsmarknad, Webb-TV Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived