• Byggnationen av damfotbollscentret på Masibonisane High School påbörjat

  PUBLICERAD 2014-05-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-05-06 08:46

  Fastighetsnytt har tidigare skrivit om Veidekkes arbete och engagemang i CSR-programmet Football for Life i Sydafrika, till vilket byggföretaget bidrar såväl ekonomiskt som med kunskap. I mars åkte Veidekke dit för att ta ett första spadtag i byggnationen av fotbollscentret.

  Programmet Football for Life innebär uppbyggandet av ett damfotbollscenter på Masibonisane High School i Sydafrika. I mars besökte Veidekke tillsammans med representanter från Football for Life och FC Rosengård Masibonisane för att påbörja byggandet och sprida kunskap inom byggteknik, hälsa, arbetsmiljö och säkerhet.

  Veidekke, som har engagerat sig i CSR-programmet sedan 2010, är med och finansierar projektet och bidrar med utbildning inom byggteknik och hälso- och miljöfrågor. Detta sker i samband med Veidekkes program ”Skole på byggeplass”, ett lärlingsprogram med visionen att ge unga människor arbetskompetens inom byggbranschen.

  – Att utveckla sin kunskap och praktiska färdigheter är alltid värdefullt. Det ger oss glädje, stolthet och en möjlighet att påverka vår framtid. Hälsa, arbetsmiljö och säkerhet står alltid högst upp på agendan på Veidekke. Det är oerhört inspirerande för mig att få dela med mig av Veidekkes erfarenheter och ge dessa unga och nyfikna människor en ökad medvetenhet och kunskap som räddar liv, säger Asle Hermansen, daglig ledare för Veidekkes norska initiativ ”Skole på Byggeplass” och en av dem från Veidekke som var på plats på Masibonisane High School i mars.

   

  Susanna Thulé

  Här kan du läsa mer om vad vi skrivit om projektet tidigare
  Bygger i Sydafrika

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stabilt framåt för samhällsbyggaren

  Fastighetsmarknad Offentliga hyresgäster och stabilt kassaflöde kombinerat med den demografiska utvecklingen har lockat fler och fler investerare till segmentet samhällsfastigheter. Men behoven växer och Nils Styf, vd för Hemsö, tror att kommunerna kan få det jobbigt framöver när de måste växla upp inom skola, vård och omsorg.

 • Ledningsförändringar hos Castellum

  Fastighetsmarknad Castellum gör om i strukturen och bildar tre nya enheter inom kontor och logistik, vilket också medför förändringar i koncernledningen. 

 • Hyran i Stockholm höjs med 2,35 procent

  Bostäder Under 2019 höjs den allmänna hyresnivån i Stockholms stad med 2,35 procent. Fastighetsägarna är inte nöjda, utan menar att hyresnivån i realiteten sänks med 0,25 procent (sett till inflationsprognosen). Hyresgästföreningen är inte heller nöjda – de tycker att höjningen är för hög.

 • ANNONS
  • Grönt ljus för Pembrokes nybygge

   Nyheter Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad har antagit detaljplanen för Hästen 21, vilket innebär att Pembrokes om/nybygge på 40 000 kvadratmeter i centrala Stockholm får grönt ljus. 

  • Viskaholm fullt uthyrd

   Uthyrning väst Nordea blir ny hyresgäst i Viskaholm i Borås och i samband med uthyrningen är fastigheten fullt uthyrd. Övriga hyresgäster inkluderar Riksbyggen, AB Bostäder i Borås, Ikkab, Bengt Dahlgren, Tengbom och Adwise Media. 

 • Agora säljer i Södertälje och Falköping

  Transaktioner Agora säljer en fastighet i Södertälje och tre fastigheter i Falköping. Försäljningarna sker till ett gemensamt underliggande fastighetsvärde om totalt 250 miljoner kronor. 

 • ANNONS
 • Eventuellt överens om trepartssamtal

  Fastighetsmarknad SABO, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen är överens om inriktningen för arbetet i de trepartssamtal som initierades i somras. Men avtalen är inte undertecknade ännu.

 • Väcker åtal mot Kindberg

  Norr, Nyheter Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå har på måndagen väckt åtal mot Östersund FK:s ordförande tillika före detta vd på Östersundshem, Daniel Kindberg. Åtalet gäller grov ekonomisk brottslighet. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived