• Stabilt kvartal för Wallenstam

  PUBLICERAD 2014-04-30 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-04-30 10:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wallenstams driftnetto för första kvartalet hamnade på 279 miljoner kronor, en ökning med 27 miljoner jämfört med fjolårets första kvartal. Ökningen förklaras i princip enbart av att driftkostnaderna var lägre vilket till stor del sannolikt beror på den milda vintern.

  Som resultat av att det lägre ränteläget påverkar räntenettot positivt ökar bolaget sin förvaltningsvinst från fastighetsverksamheten med 47 miljoner till 138 miljoner kronor. Det lägre ränteläget påverkar dock det slutgiltiga resultatet mer än vad det gör förvaltningsresultatet på grund av undervärdet i bolagets derivatportfölj och före skatt gör man en vinst på 125 miljoner vilket är en klar försämring från fjolårets 328 miljoner.

  Vid kvartalsskiftet hade Wallenstam samlade tillgångar om 32,4 miljarder kronor, varav fastigheter stod för 27,9 miljarder. Det egna kapitalet var 13 miljarder och soliditeten således 40,1 procent. Bolagets fastigheter är belånade till 50 procent och den löpande verksamheten täckte kvartalets räntekostnaderna 2,5 gånger om.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived