• Söderport i miljardaffär

  PUBLICERAD 2014-03-28 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-03-28 11:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  Söderport Fastigheter AB, vilket Sagax äger till lika delar med Hemfosa Fastigheter AB, har avtalat om att förvärva fastigheter för en sammanlagd köpeskilling om 1,8 miljarder kronor. Säljare är bolag inom Volvokoncernen.

  Förvärvet avser 12 fastigheter med sammanlagt 300 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och 900 000 kvadratmeter mark. Huvuddelen av fastigheterna är belägna i Torslanda cirka 15 minuter från centrala Göteborg och i anslutning till Göteborgs hamn. Fastigheterna utgörs av lokaler för lager, lätt industri och kontor. Resterande fastigheter är belägna i södra och mellersta Sverige och utgörs av serviceverkstäder för lastbilar och bussar.

  Sagax har därutöver avtalat om att förvärva fastigheter för 290 miljoner kronor. Förvärvet avser 5 fastigheter i Finland och 2 fastigheter i Danmark. Fastigheterna utgörs av serviceverkstäder för lastbilar och bussar. Fastigheterna omfattar sammanlagt 26 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och 156 000 kvadratmeter mark.

  Transaktionerna är villkorade av godkännande från Konkurrensverket i Sverige. Tillträden beräknas kunna ske under andra kvartalet 2014.

  Sagax kommer att emittera 3 miljoner preferensaktier som en del av transaktionen.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Sagax

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived