• Profi säljer för 840 miljoner

  PUBLICERAD 2014-03-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-03-03 09:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Profi Fastigheter säljer fastigheten Kallebäck 17:2 i Göteborg till Kallebäck Property Invest AB, ett bolag som bildats och strukturerats av Pareto Securities AB.

  Bakom köparen står ett antal europeiska institutionella och privata investerare. Affären görs i bolagsform och köparen tillträdde fastigheten den 28 februari 2014.

  Byggnaden uppfördes 2002 för Ericsson Microwave Systems, idag en del av försvarskoncernen SAAB. Byggnadens lokalytor omfattar ca 36 000 kvadratmeter, huvudsakligen kontor och högteknologiska labytor med tillhörande 800 parkeringsplatser på fastigheten.

  – Profi Fastigheter har ägt fastigheten under åtta år. Under perioden har SAAB kontinuerligt ökat användningen av fastigheten. Vi har genomfört ett flertal projekt åt SAAB under åren och samtidigt utvecklat fastigheten med bl.a. ytterligare byggrätter. Det känns därför naturligt att lämna över denna fina fastighet till en ny och långsiktig ägare, säger Staffan Olsson vd i Profi Fastigheter, i ett pressmeddelande.

  Advokatfirman Glimstedt har biträtt Profi Fastigheter i försäljningen.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Profi Fastigheter

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived