• Platzer höjer utdelningen

  PUBLICERAD 2014-02-18 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-02-18 15:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Platzer levererar en ökad förvaltningsvinst i det första kvartal man rapporterar som börsnoterat fastighetsbolag.

  Förvaltningsvinsten för kvartalet ökar med 5 miljoner kronor till 37 miljoner. Driftnettot ökar med 8 miljoner men det motverkas av att administrationskostnader har ökat med 2 miljoner och att finansnettot har försämrats med 1 miljon. Värdet på såväl fastighetsportföljen som derivatportföljen utvecklas gynnsamt jämfört med fjolårets motsvarande kvartal och före skatt ökar man vinsten med 55 miljoner kronor till 116 miljoner kronor.

  Sett till helåret blir det en liknande historia, förvaltningsvinsten ökar från 130 till 166 miljoner kronor vilket föranleder en höjd utdelning med 10 öre till 60 öre per aktie och vinst före skatt ökar med 181 miljoner kronor till 365 miljoner.

  Platzer-koncernens balansräkning uppgår till 7,7 miljoner kronor och det egna kapitalet till 2,7 miljarder vilket motsvarar en soliditet på 35,6 procent. Vid förra bokslutet var soliditeten 29,1 procent och den stora skillnaden förklaras av Platzers nyemission av B-aktier i samband med börsnoteringen i november.

  Andra nyckeltal tyder på ett i stora drag välmående fastighetsbolag, räntetäckningsgraden är 2,1 gånger kostnaderna och belåningsgraden 65 procent, vilket kanske är aningen i överkant men dock inte uppseendeväckande.

  Sverrir Thór

  1 kommentarer

  1. chahannaolsson@hotmail.com 2014-06-22

   Varför aktierna gick ner så mycket, det är inte rolig.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived