+
Bilden visar uppbyggnaden av Läkarmissionens center för övergivna barn i Addis Abeba. Ett liknande projekt startas nu i Mocambique med hjälp Mäklarringens insamling
 • Mäklarringen har samlat in 350 000 till Läkarmissionen

  PUBLICERAD 2014-02-08 AV Daniel Bergstrand
  UPPDATERAD: 2014-03-25 14:55

  Mäklarringen, en rikstäckande och medlemsägd mäklarkedja, inledde i februari i fjol ett samarbete med Läkarmissionen. Samarbetet går ut på att bidra med insamlingen till upprustandet av ett hjälpcenter för barn i Moçambique. På ett år har Mäklarringen samlat in 350 000 kronor.

  – För oss på Mäklarringen har det varit viktigt att visa vad pengarna faktiskt går till, men framförallt att hitta en naturlig koppling till vår kärnverksamhet – att förmedla bostäder. Det känns givetvis extra bra att hjälpa dem som behöver ett hem allra bäst att hitta någonstans att bo, säger Mäklarringens vd Mats Limnefelt.

  I dagarna kommer fyra mäklare från Mäklarringen att resa till Maputo och Moçambique för att besöka Läkarmissionen på plats och bidra med kläder, pengar och resurser att rusta upp centret.

  – Vi tror att långsiktiga samarbeten med regelbunden uppföljning är nyckeln till väl fungerande hjälpinsatser inom de flesta områden och i och med det här arbetet hoppas vi kunna skapa engagemang genom hela kedjan, säger Mats Limnefelt.

  Susanna Thulé

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Bilden visar uppbyggnaden av Läkarmissionens center för övergivna barn i Addis Abeba. Ett liknande projekt startas nu i Mocambique med hjälp Mäklarringens insamling