+
Bilden visar uppbyggnaden av Läkarmissionens center för övergivna barn i Addis Abeba. Ett liknande projekt startas nu i Mocambique med hjälp Mäklarringens insamling
 • Mäklarringen har samlat in 350 000 till Läkarmissionen

  PUBLICERAD 2014-02-08 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-03-25 14:55

  Mäklarringen, en rikstäckande och medlemsägd mäklarkedja, inledde i februari i fjol ett samarbete med Läkarmissionen. Samarbetet går ut på att bidra med insamlingen till upprustandet av ett hjälpcenter för barn i Moçambique. På ett år har Mäklarringen samlat in 350 000 kronor.

  – För oss på Mäklarringen har det varit viktigt att visa vad pengarna faktiskt går till, men framförallt att hitta en naturlig koppling till vår kärnverksamhet – att förmedla bostäder. Det känns givetvis extra bra att hjälpa dem som behöver ett hem allra bäst att hitta någonstans att bo, säger Mäklarringens vd Mats Limnefelt.

  I dagarna kommer fyra mäklare från Mäklarringen att resa till Maputo och Moçambique för att besöka Läkarmissionen på plats och bidra med kläder, pengar och resurser att rusta upp centret.

  – Vi tror att långsiktiga samarbeten med regelbunden uppföljning är nyckeln till väl fungerande hjälpinsatser inom de flesta områden och i och med det här arbetet hoppas vi kunna skapa engagemang genom hela kedjan, säger Mats Limnefelt.

  Susanna Thulé

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Åre satsar på hela året

  Norr, Samhälle Åre är en kommun som vill växa inom alla delar. Tack vare ett framgångsrikt arbete har man lyckats få orten att vara mer en bara ett semestertillhåll under vinterhalvåret. Utmaningen  handlar om att få arbetskraft till kommunen – där spelar integrationsfrågan en viktig roll.

 • Goldbeck etablerar sig i Skandinavien

  Fastighetsmarknad Det tyska byggföretaget Goldbeck storsatsar på Skandinavien och har under året byggt upp en organisation i Sverige. Christoffer Bööj har utsetts till Branch Manager Scandinavia. 

 • Rekordresultat för Castellum

  Börs Castellums förvaltningsresultat ökade 13 procent i det tredje kvartalet till en ny rekordnivå påeldad av en mycket stark marknad för kommersiella fastigheter. Resultatet var bättre än väntat om aktien stiger efter beskedet.

 • ANNONS
 • Linda Schuur till Serneke

  Rekrytering Serneke rekryterar Linda Schuur som affärsutvecklare med ansvar för stadsbyggnad och arkitektur, en ny roll inom företaget. 

 • ANNONS
 • Välfärdens utmaning kräver arbetskraft

  Krönikor I USA har en majoritet av befolkningen inte haft någon reallöneökning på 30 år och i Storbritannien ligger reallönenivån på 96 procent av 2010 års nivå. Men ovanstående gäller inte Sverige, vi tillhör de EU-länder som haft högst reallöneökning efter finanskrisen, så varför är folk så frustrerade här?

 • Gammalt blir nytt och värdefullt

  Fastighetsmarknad, Webb-TV Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Bilden visar uppbyggnaden av Läkarmissionens center för övergivna barn i Addis Abeba. Ett liknande projekt startas nu i Mocambique med hjälp Mäklarringens insamling