• LinköpingsBo flyttas till 2017

  PUBLICERAD 2014-02-04 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-02-04 09:35

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bo- och samhällsbyggnadsexpot LinköpingsBo flyttas fram ett år för att kunna öppnas sommaren 2017. Arbetet med att förverkliga planerna på den nya stadsdelen Vallastaden pågår och första byggstart sker i höst enligt plan.

  – I nära dialog med bolaget och olika intressenter har vi kommit fram till att det är klokt att flytta fram samhällsbyggnadsexpot till 2017. Då får Expobolaget ännu bättre förutsättningar att kunna förverkliga ett riktigt bra samhällsbyggnadsexpo, genom att fler bostäder, verksamheter och annat hinner komma på plats, säger kommunstyrelsens ordförande  Paul Lindvall (M)

  Expot fortskrider med utgångspunkt från fastställd detaljplan och antaget förslag i arkitekttävlingen. Ett större antal byggherrar har slutit avtal för att börja bygga den nya stadsdelen Vallastaden, de första i augusti.

  – Kommunledningskontoret kommer att ges ett tydligt uppdrag att säkerställa samordning av förvaltningar och kommunala bolag så att ingen otydlighet råder om ansvar och befogenheter. Vi kommer också att tillföra nödvändiga resurser för att säkerställa att det blir ett innovativt och intresseväckande samhällsbyggnadsexpo, säger Paul Lindvall(M).

  Tanken på en flytt av datum har vuxit fram i samarbete med intressenterna.

  – När vi lagt samtliga planer på varandra så ser vi att vi genom att skjuta fram expot ett år kommer kunna visa besökarna en mer komplett stadsdel. Området kommer helt enkelt vara mer moget att visa på hur ett framtida samhälle kan byggas och det känns bra att så många intressenter och byggherrar uttryckt sitt stöd för flytten säger Linköpingsexpo AB ordförande Muharrem Demirok.

  Byggherrar som tecknat avtal för att börja bygga är: Stångåstaden, HSB, Omniplan, Hemgården, Hökerum Bygg, Gotec, Maria Grahn, SEFA, Myresjöhus, Bostaden och Byggfast.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived