• Ett mycket robust bolag

  PUBLICERAD 2014-02-20 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2014-02-20 14:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heba redovisar ett driftöverskott på 36,2 miljoner kronor för fjolårets fjärde kvartal, en ökning med 4,9 miljoner kronor jämfört med året innan. Ökningen beror dels på att hyresintäkterna har ökat med 3,1 miljoner men även att kostnaderna har minskat med 1,8 miljoner i förhållande till året innan. Samtidigt har bolagets räntekostnader ökat och de centrala administrationskostnaderna likaså och förvaltniningsresultatet uppgår således till 21,8 miljoner kronor vilket är 2,8 miljoner mer än ifjol. Fastighetsbeståndets värde ökade med 68,9 miljoner kronor under kvartalet vilket är 5,5 miljoner mer än ifjol och resultat före skatt blev därmed 90,4 miljoner kronor. En ökning med 9,5 miljoner jämfört med fjärde kvartalet 2012.

  Sett till hela året 2013 ökade förvaltningsresultatet med 9,4 miljoner kronor till 95,3 miljoner och det föranleder en höjning av utdelningen med 10 öre till 1,2 kronor per aktie. Vinst före skatt å andra sidan sjunker med 15,4 miljoner kronor till 235,2 miljoner.

  Hebas balansomslutning uppgick vid årsskiftet till 4,9 miljarder kronor varav det egna kapitalet stod för 2,8 miljoner och soliditeten var således 56,5 procent vilket är aningen mer än vid tredje kvartalets utgång. Samtliga andra nyckeltal tyder som vanligt på att Heba alltjämt är ett mycket robust fastighetbolag.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived