+
Foto: Sverrir Thór
 • Året har inletts bra på börsen

  PUBLICERAD 2014-02-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-02-12 10:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sagax två aktieserier är de aktier fastighetsaktier som har stigit mest på Stockholmsbörsen hittills i år. Det visar en sammanställning Fastighetsnytt har gjort baserat på data på börsens hemsida. Sagax A har stigit med 17,2 procent från årsskiftet samtidigt som Sagax B har stigit med 15,3 procent. Näst därefter kommer Kungsleden som har stigit med 15,1 procent hittills i år.

  En kortare svacka i slutet på januari till trots har inledningen på börsåret varit bra för fastighetsaktierna. Stockholmsbörsens fastighetsindex har stigit med 6,1 procent och endast en av de 21 aktierna som ingår i index har fallit i kurs jämfört med stängningskursen på 2013 års sista handelsdag. Denna aktie är Tribona vars kräftgång på börsen fortsätter, sedan introduktionen den 21 maj har Tribonas aktie fallit med närmare 9 procent medan övriga börsen har stigit rejält. Fjolårets raket Victoria Parks aktiekurs var vid börsstängning i fredags oförändrad gentemot årsskiftet vilket förklaras av att aktien fallit med 3,8 procent i februari.

  Övriga aktier har stigit och där sticker Sagax ut, som nämnts ovan, tillsammans med Kungsleden, Klövern och Hufvudstaden C. Den senastnämnda aktien är ytterst illikvid och man bör avstå från att försöka dra växlar på alla kursrörselser i Hufvudstaden C. Noterbart är att JM, som även den tillhörde förra årets raketer, har en blygsam stigning på 0,6 procent sedan årsskiftet medan Balder fortsätter stiga, nu med 7,6 procent.

  Sverrir Thór

   

  Fastighetsaktiernas utveckling

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived