• Ska bygga över 5 200 nya bostäder

  PUBLICERAD 2014-01-29 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-01-29 15:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Huddinge kommun planerar för ett bostadsbyggande på 5 250 nya bostäder de närmaste fem åren. Det framgår av den projektplan som kommunstyrelsen behandlade på måndagen. Jämfört med den tidigare planen innebär det en ökning med mer än 1 500 bostäder för samma tidsperiod.

  Drygt 70 procent av bostäderna planeras i flerbostadshus och knappt 30 procent i småhus. Cirka 2 300 blir hyresrätter.

  – Det är en offensiv projektplan med höga ambitioner. Vi har ökat volymen i många bostadsprojekt vilket vi räknar med ska förbättra förutsättningarna för att de också genomförs samtidigt som vi tillfört några nya. Vi planerar nu för mer än 1 300 student- och ungdomsbostäder, vilket skapar bättre förutsättningar för unga att komma in på bostadsmarknaden. Det är en viktig prioritering för oss i den politiska majoriteten, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd och ordförande för samhällsbyggnadsnämnden.

  Förutom nya bostäder har också planer på förskolor, skolor och handel tillkommit, bland annat i Huddinge centrum och i Kungens kurva.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Huddinge kommun

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Spår affärer för 150 miljarder 2019

  Fastighetsmarknad Trots att många spår lågkonjunktur och nedgångar har transaktionsmarknaden för fastigheter börjat starkt under 2019. Även om antalet avslut varit något färre än tidigare, har flera av dem varit stora. Mikael Söderlundh från Pangea och Newsecs Alexandra Lövgren spår ett starkt transaktionsår även 2019, bland annat genom ett antal större strukturaffärer. 

 • Säljer till staten för halv miljard

  Transaktioner Ratos säljer sin fastighet Stockholm Lejonet 4 i regeringskvarteren till staten. Man har sedan ett tag bedrivit förhandlingar med Statens Fastighetsverk och har nu nått en överenskommelse.

 • Tobias Bjurling ny CFO på Svevia

  Rekrytering Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi-och finanschef på Svevia. Han efterträder Åsa Neving, som gått över till rollen som CFO på Bravida.

 • ANNONS
  • Tre nya hyresgäster i Gamlestads Brygga

   Uthyrning väst Peab har tecknat tre hyresavtal i projektet Gamlestads Brygga i Göteborg. Hyresgästerna är godisbutiken 4-gott, Fastighetsbyrån och Pressbyrån. Colliers International har agerat rådgivare vid samtliga uthyrningar. 

  • Stenvalvet rekryterar fyra

   Rekrytering Stenvalvet förstärker sin organisation och rekryterar fyra nya medarbetare, bland annat rekryteras en affärsutvecklare och en fastighetsförvaltare.  

 • Ivana Stankovic till Svenska Hus

  Rekrytering, Syd Svenska Hus rekryterar Ivana Stankovic som regionchef i Skåne. Hon kommer närmast från Vasakronan, där hon varit affärsområdeschef i Malmö och Lund. 

 • ANNONS
 • Diös förvaltningsresultat steg i kv1

  Börs Diös förvaltningsresultat ökade med 13 procent i det första kvartalet stärkt av ökade hyresintäkter och lägre kostnader. Delårsrapporten visar även att det Norrlandsfokuserade bolaget ökar investeringarna.

 • Serneke bygger i Alingsås

  Fastighetsmarknad väst Serneke Bygg har tecknat ett entreprenadkontrakt för uppförandet av ett nytt varuhus på Bolltorps handelsområde i Alingsås. Kontraktet är värt cirka 37 miljoner kronor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived