• Ska bygga över 5 200 nya bostäder

  PUBLICERAD 2014-01-29 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2014-01-29 15:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Huddinge kommun planerar för ett bostadsbyggande på 5 250 nya bostäder de närmaste fem åren. Det framgår av den projektplan som kommunstyrelsen behandlade på måndagen. Jämfört med den tidigare planen innebär det en ökning med mer än 1 500 bostäder för samma tidsperiod.

  Drygt 70 procent av bostäderna planeras i flerbostadshus och knappt 30 procent i småhus. Cirka 2 300 blir hyresrätter.

  – Det är en offensiv projektplan med höga ambitioner. Vi har ökat volymen i många bostadsprojekt vilket vi räknar med ska förbättra förutsättningarna för att de också genomförs samtidigt som vi tillfört några nya. Vi planerar nu för mer än 1 300 student- och ungdomsbostäder, vilket skapar bättre förutsättningar för unga att komma in på bostadsmarknaden. Det är en viktig prioritering för oss i den politiska majoriteten, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd och ordförande för samhällsbyggnadsnämnden.

  Förutom nya bostäder har också planer på förskolor, skolor och handel tillkommit, bland annat i Huddinge centrum och i Kungens kurva.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Huddinge kommun

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived